Jose Oosterhout

Kent 1 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jose Oosterhout en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jose Oosterhout heeft 16 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb een jaar kleuterschool en een jaar de eerste klas gevolgd.

  Heb een jaar kleuterschool en een jaar de eerste klas gevolgd. Daarna zijn we naar Rotterdam verhuisd. Omdat we vlakbij de Organon woonden (Gasstraat), moesten we altijd het onbewaakte spoor oversteken om op school te kunnen komen. We werden altijd "bewaakt" door de werklieden die ons veilig liet oversteken. In de klas zat een meisje dat vaak flauw viel. Kan me het eerste leesplankje nog goed herinneren, net als de eerste kroontjespen, de inktpot, het vloeilapje en de typische geur in klaslokaal. We hebben ook eens een toneelstukje opgevoerd in de klas. Foto moet ik nog eens hebben. Ook Koninginnedag werd uitbundig gevierd; met oranje versierde fietsen mochten we naar school.

  maria goretti, 1958

  Na het behalen van de 4-jarige parttime opleiding heeft het enige tijd geduurd voordat ik fulltime als personeelsconsulent aan de slag kon gaan.

  Na het behalen van de 4-jarige parttime opleiding heeft het enige tijd geduurd voordat ik fulltime als personeelsconsulent aan de slag kon gaan. Een prachtig vak: voortdurend balancerend op de rand van organisatievraag en behoeften van medewerkers en management. Waar ligt de grens? Waar sta je, maar vooral: waar sta je voor en durf je je idealen in de dagelijkse praktijk te verankeren? Het voegt een dimensie toe aan je persoon en aan je functioneren. Ik heb ontzettend veel geleerd en heb er nog dagelijks profijt van. Het werkveld verandert voortdurend, aan fusies ontkom je niet meer. Het werken met mensen boeit me enorm. Sinds anderhalf jaar werken we met vijf collega's in een sinds 2006 gefuseerde zorgorganisatie. Geen dag spijt gehad van deze keuze.

  Hogeschool Sittard, 1984

  De mooiste herinneringen heb ik aan het talenpraktikum (Soeur AnneMarie) Frans! Wat toen in de kiem is ontwikkeld, is altijd bij gebleven.

  De mooiste herinneringen heb ik aan het talenpraktikum (Soeur AnneMarie) Frans! Wat toen in de kiem is ontwikkeld, is altijd bij gebleven. Geweldig. Ook de sportfaciliteiten waren voor die periode fantastisch. Alleen heeft Ineke Oerlemans (linkshandig) mij tijdens de honkbaltraining in de rechts opgestelde rij bijna KO geslagen met de knuppel. Toen en nu lach ik er nog steeds om. Heb een heleboel foto's uit die tijd, maar moet ze nog opzoeken. Gelukkig heb ik aardig wat namen van klasgenoten en leraren genoteerd. De handenarbeid bij de heer Lutgerink was geweldig. Aan hem dank ik veel creativiteit en inspiratie. Hij wist dit op een geweldig manier over te brengen. Ook de drama/ toneel vond ik geweldig. Ik had een hekel aan juffrouw Hendriks (aardrijkskunde). Voor wat betreft de grijze uniformen: zelfs nu heb ik er nog de pest aan. Vreselijk; wat een (financiele) discriminatie was dat destijds. Als pa niet genoeg verdiende, mocht je niet eens lid worden van de tennisclub. Aan de gekleurde knopen op je blouse (jawel: eerste jaar groen?!) kon je op een afstand al zien of je met zo'n "groentje" te maken had. Een lerares zat vaak in haar ochtendjas, inclusief pijpje as op de sigaret, op de verhoging in de klas. Niet meer voor te stellen in deze tijd...! Maar ook hiervan word je wijzer en verstandiger.

  Regina coeli, 1964

  ?