Jos Telman

Kent 0 personen

REG_PARTNER , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jos Telman en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

  Jos Telman heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Wij kwamen in 1962 op Boswinke...

  Wij kwamen in 1962 op Boswinkel wonen. Kleuterschool stond toen op de plaats waar later de Berghuizenbrink werd gebouwd. We speelden in de buizen die daar lagen. Zat 3 dagen op deze kleuterschool (geen idee hoe deze heette) toen deze school afbrandde. Voor de eerste klas moesten we nog naar de Prins Willem school (elke dag lopen onder begeleiding van Carla en Ineke Boer). Toen de Frederik Hendrik school klaar was zat ik inmiddels in klas 2. De school was toen nog Hervormd. Toen in in de 4e kwam, had er inmiddels een fusie plaatsgevonden met de gereformeerde school en kwam o.a. Marianne Somsen bij mij in de klas. De Mammoetwet bestond nog niet en voor de HBS-vooropleiding moesten we in de 5e en 6e naar de Prins Willemschool (again). Uiteindelijk dus maar 3 jaar op deze school gezeten, terwijl we in de 3e meen ik uit moesten wijken naar de Pius X ivm ruimtegebrek. Toch een leuke school, waar Tonko van Dijk destijds hoofd van was. Ik heb in ieder geval 2 jaar bij juffrouw (Bouwhuis)Veldhuizen in de klas gezeten.

  2003, Jos Telman

  Van 1963 - 1964 heb ik op de P...

  Van 1963 - 1964 heb ik op de Prins Willemschool in de eerste klas gezeten bij juffrouw Silvold geloof ik. Wij woonden toen net op Boswinkel en er was nog geen lagere school. Ik kan me uit die tijd eigenlijk alleen Dini Bonke herinneren, alhoewel ik volgens mij wel op de schoolfoto van Martine Lok sta...! Elke dag liep ik met Carla en Ineke Boer naar school. Van 1967 - 1969 gingen Marianne Somsen en ik opnieuw naar de Prins Willemschool, om de HBS-opleiding te volgen. Alleen toen we naar de 6e klas gingen werd de HBS opgedoekt en ging de Mammoetwet in. In de 5e zaten we bij mijnheer Klein Wassink in de klas (later in Groningen nog een keer ontmoet) en in de 6e bij mijnheer Ludden. Elke donderdag fietsten we naar de Frederik Hendrik school voor Duitse les.

  2003, Jos Telman
  ?