Jolanda Janssen

Kent 23 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jolanda Janssen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jolanda Janssen heeft 0 klassenfoto's en kent 23 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Wat een Pokke school, leek wel een concentratiekamp met al die regeltjes.

  Wat een Pokke school, leek wel een concentratiekamp met al die regeltjes. Ik zat in een meidenklas die rampzalig was voor de leraren en een hoop medeleerlingen, wat een krengen meiden bij elkaar hahaha. Werkelijk alles uitspoken om maar te provoceren. Heb me zelfs laten schorsen van school omdat ik ineens de geest kreeg en perse naar de streekschool in Amstelveen wilde want daar zat een vriendin van mij toen op en die had allerlei mooie en wilde verhalen. Enkele namen die ik mij herinner zijn, Linda Lichthartschenk, Karin Damen, Pedro Ventura (is overleden), Linda (?), Marijke (?), Rob Proost.

  Hoofdvaart College, 1979

  Altijd keten, veel spijbelen, stiekem oudere vriendjes in de pauze ontmoeten waarvoor we het schoolplein af gingen wat dus niet mocht, paar keer blijven zitten.

  Altijd keten, veel spijbelen, stiekem oudere vriendjes in de pauze ontmoeten waarvoor we het schoolplein af gingen wat dus niet mocht, paar keer blijven zitten. Kortom, alles doen wat niet mocht! Oh ja, een mega-hapening op school was een of andere Brandweer- en EHBO oefening waar de hele school aan mee deed en wij o.a. de gewonden speelde. En natuurlijk een of andere examenstunt waarbij ze iets met Trip zijn auto (een Dafje) hadden uitgehaald en alle entreedeuren van de gebouwen met kettingen hadden vergrendeld waardoor we een halve dag geen les hadden omdat niemand naar binnen kon. Vette pret dus!! De gymlessen bij Martens, de duitse les bij die prutlip, hoe heette die ook al weer? En de biologielessen van Millenaar(?)die kompleet geschoffeld was. Helemaal op schoolkamp, als hij 's avonds een of ander erotisch verhaal ging voorlezen op de slaapkamers hahaha. Wát een malloot was dat!

  Herbert Vissers College voo..., 1975

  Wij (mijn 3 broertjes en ik) kwamen vanuit Den Bosch in de net uit de grond gestampte nieuwbouwwijk Linquenda wonen en wel in Geddingmoor.

  Wij (mijn 3 broertjes en ik) kwamen vanuit Den Bosch in de net uit de grond gestampte nieuwbouwwijk Linquenda wonen en wel in Geddingmoor. Onze school was inderdaad een portacabine, soort grote bouwkeet achter Geddingmoor geloof ik. Als ik me goed herinner, zijn wij daar met maar 5 of 6 leerlingen gestart met Meester Munstege als hoofd van de school. Er kwamen zélfs nog 2 leerlingen helemaal uit Engeland bij ons in de klas, de broers Ian en Paul Walker, wat erg spectaculair was voor ons als 8 en 9 jarigen omdat zij een andere taal konden spreken, hahaha. Een van de eerste dingen die ons dan ook werden geleerd was: Do you want a bump on your face? Stoere taal hè. Binnen no time groeide de school uit zijn voegen en werd er eindelijk een echte school gebouwd. Het scholencomplex Polderrakkers/Schakel/Linquenda. In mijn herinnering was die school enorm groot van binnen met een centrale trap in het midden van het complex en allerlei verdiepingen binnen de school. Wij zaten tussen de andere 2 scholen in, de christelijke en de openbare, er werd toen al een soort van gediscrimineerd, zeker in het gezamelijke speelkwartier. Ik heb er zelf niet echt lang op gezeten want ik ging geloof ik al op mijn 11e naar het de brugklas van het HVC. Maar ik vergeet noooooit dat Munstege (toen mijn meester in de 6e klas en destijds al een tikkie aan het doordraaien) mij op een dag van mijn stoel af trok omdat ik zat te kletsen of niet oplette of zo en toen die houten stoel met zo'n zwaar metalen onderstel naar mij toe gooide. Dat is me echt altijd bijgebleven, heeft wel zo'n indruk op me gemaakt dat die man zo uit zijn plaat ging. Maar natuurlijk ook leuke dingen, zoals de voorbereidingen voor de Musical waar we met z'n allen aan werkten en natuurlijk de diverse vriendinnetjes en andere klasgenootjes. Dennis Kievit bijvoorbeeld, kon altijd gewéldig tekenen, echt heel gaaf. Dat heeft hij helaas helemaal achter zich gelaten en hij heeft zich volledig op de muziek business gestort en nog succesvol ook, te zien in alle plaatselijke kranten. Enige namen die ik mij nog voor de geest kan halen zonder foto zijn Mariël van Tienen, Muriel van Vonderen, Ronald en Mariël van Witmarsen of zo iets,enz enz. Ben heel slecht in namen, is ook zo'n tijd geleden. Ben erg benieuwd wie er zich nog meer aanmeldt, tot ziens. Jolanda Janssen

  De Schakel, 1973