Joke van de Boom

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Joke van de Boom en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Joke van de Boom heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In 1962 ging ik naar de Mulo en kwam bij directrice Soeur de la Salle op school.

  In 1962 ging ik naar de Mulo en kwam bij directrice Soeur de la Salle op school. Ik was intern en zat het eerste jaar op rik bij zuster Adelinde, daarna 3 jaar bij zr Osmunda. Ik heb heel leuke herinneringen aan die tijd en heb nog steeds contact met Dieuwke Mous die ik de eerste dag ontmoette en waar ik naast sliep op de slaapzaal op de 5e etage. We hadden daar zgn chambrettes, het eerste jaar met aan 3 zijden een katoenen gordijn. Dat gordijn kon je zo opzij doen en dan kon je lekker kletsen met je buurvrouw, wel heel stil natuurlijk. Er waren verschillende meisjes die veel heimwee hadden, ik ging elke week naar huis en vond het allemaal heel gezellig. Al kreeg ik regelmatig straf, bijvoorbeeld in het donker op de kofferzolder zitten of op mijn knieën voor de open deur. Maar dat vond ik niet zo erg.....Ik kan me vooral meneer Appels herinneren,zr. Veronique(ik wil jullie ogen), zr Paulinus die heel streng deed maar het eigenlijk niet was. Het schoolgebouw staat er niet meer, toevallig ben ik 2 jaar geleden terug geweest. De kapel staat er nog,ðat is nu een woning!!! De huishoudschool staat er ook nog maar heeft ook een andere bestemming gekregen. Ongelooflijk dat er zo weinig over is van dat alles.

  De voorzienigheid, 1956

  Als ik aan deze schooljaren denk denk ik aan de hoofdzuster, zr.

  Als ik aan deze schooljaren denk denk ik aan de hoofdzuster, zr. Gerardus Majella. En aan zr Veronique, Thoma. Maar vooral denk ik aan het internaat en dan de jaren 2e t/m 4e klas bij zr Osmunda op de rik.

  R.K.Mavo, 1962

  ?