Bekijk het volledige profiel van Joke tenLohuis en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 15

Joke tenLohuis heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Ik heb op de VVB gezeten. Ik ...

Ik heb op de VVB gezeten. Ik ging vanuit Neede altijd met de bus. Ik kan me van de schooltijd heel weinig herinneren. We werden voorbereid om in de verzorging te gaan. We moesten ook 3 maanden stage lopen. Ik werd naar het Berkelpaviljoen in Zutphen gestuurd.Dit was een verzorgingshuis.Ik heb het daar wel fijn gehad maar dit werk was niet wat ik wilde.Ik zat daar samen met Hetty Heijink uit Warnsveld op een zolderkamer van het ziekenhuis.Geen fijn verblijf daar. Ik vond het verschikkelijk toen mijn ouders me daar achter lieten. Ik wilde Kraamverzorgster worden. Om deze opleiding te volgen moest je 18 jaar zijn. 5 dagen na mijn 18e verjaardag ben ik naar Arnhem gegaan om deze opleiding te volgen. Dit was wat ik wilde en het was helemaal goed.

2009, Joke tenLohuis

Een interne opleiding om kraam...

Een interne opleiding om kraamverzorgster te worden. Ik heb dit beroep van kinds af aan willen doen, een roeping dus. Het was heel apart om de hele week, dag en nacht, met de zelfde mensen om te gaan. De taken werden iedere week verdeeld. Alle huishoudelijke werkzaamheden kwamen aan bod. Tussendoor gingen we in een klaslokaal zitten om de lessen te volgen. Na de les moest ieder weer haar werk af maken. De taak van gastvrouw was het drukst. Je moest dan heel veel regelen. Aan het eind van deze 3 maanden (zo lang was dit theorie gedeelte) zijn twee meisjes uit de opleiding gezet. Ze hadden iets gedaan wat niet door de beugel kon, dus ook niet geschikt om dit beroep uit te oefenen. Dit was voor ons een enorme domper. Aan het einde vanb de opleiding hebben wij een heel fijn afscheid gevierd, samen met onze ouders en vriendjes. Ik vond alleen de busreis Neede - Arnhem en retour niet prettig, omdat ik vaak ziek werd van de bus, een reis van 2 uur. Ik heb dit beroep 5 jaar gedaan en met heel veel plezier. In 1975 ben ik zelf moeder geworden. We hebben 2 zonen gekregen. Onze oudste zoon woont samen. Onze jongste ook en heeft 3 kinderen en ik ben dan ook een hele trotse oma van een kleindochter en 2 kleinzonen. Wij hebben 2 hele lieve schoondochters en dat houden ook graag zo. Ik ben geen oppas-oma, daarvoor is de afstand te ver.

2009, Joke tenLohuis

Samen met mijn buurjongen ging...

Samen met mijn buurjongen gingen we op de autoped naar school,helemaal aan de andere kant van ons dorp. Dit is in deze tijd bijna ontdenkbaar. Ik weet nog dat er een rond zwembadje was. Op een dag mochten we in dit badje. We moesten ons omkleden in de klas en ik kan het gevoel wat ik toen had ,weer voelen. Ik vond het verschikkelijk. Ik had een rood badpakje met een een witte ring op de rug. Op een dag moesten we van de juf een clocet rolletje meenemen. We gingen daar iets van maken. Ik had niet goed begrepen wat ze bedoelde en kwam met een hele rol aan wat dus niet de bedoeling was. Iedereen heeft mij uitgelachen wat ik heel erg vond. Deze twee voorvallen hebben een enorme indruk gemaakt, anders had ik dit niet meer geweten. De kleuterschool staat er nu heel vervallen bij. Het wordt binnen kort gesloopt. Mijn man en ik willen nog een foto maken zoals hij er nu bijstaat. Het is ook zijn beginpunt geweest van zijn schooltijd. We moeten nog samen op deze school hebben gezeten,want hij is een jaar ouder. Hij heet Rudie ten Lohuis en we zijn in 1973 getrouwd.

2009, Joke tenLohuis
?