Bekijk het volledige profiel van Joke Swierts en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Joke Swierts heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Ik herinner mij niet zoveel va...

Ik herinner mij niet zoveel van deze school. Wel van de omgeving van de school, daar heb ik heel wat voetstappen liggen. Het park en omgeving maakte wij vaak "onveilig" op een heel onschuldige manier. Je brood aan de eendjes voeren en dan marsen kopen voor de honger! Wat je gekookt had en niet lekker vond smokkelde je mee naar buiten om het vervolgens ergens in de prullebak of uit de trein te gooien. Want ik kwam uit Maassluis met de trein en moest dan de hele spoorsingel aflopen, in mijn herinnering een hele tippel.In mijn pöesie album vond ik nog een aantal namen van klasgenoten nl Ria Bemelman, Renee Leeksma, Nelleke Driessen, Dinie van Helden, Olga van Halderen, Thea v. d. Kraay,Mattie van Reenen, Loes de Bruin, Hilde Brand, Sonja Timmeren Tineke v.d. Helm. Zij schreven allemaal in februari en maart 1961 in mijn album en zo al lezend komen er toch weer gezichten in je herinnering, leuk hoor!!!

2007, Joke Swierts

Ik heb de eerste klas twee kee...

Ik heb de eerste klas twee keer doorlopen en de tweede keer nog slechter dan de eerste, wist niet hoe snel ik van deze school af moest komen! Alleen maar leren en voor de leuke vakken moest je op zaterdag morgen naar school ( tekenen en muziek ) Wel herinner ik me meester Bouwman als een hele fijne leraar! We gingen voor biologie les zwalken langs de boonervliet, op zoek naar lisdode's en andere planten. Dat heeft op mij veel indruk gemaakt. Gelukkig mocht ik na deze school naar een huishoudschool in Delft en daar heb ik mijn 3 jarige opleiding met succes afgerond en daarna heb ik in Rotterdam de opleiding INAS (inrichtings assistente) met veel plezier doorlopen.

2007, Joke Swierts

Wat ik me goed kan herrinneren...

Wat ik me goed kan herrinneren is de speelplaats met hele hoge muren en een grote zandbak. Juffrouw Lub was een hele bekende persoonlijkheid in Maassluis. Verder was er volgens mij ook een juffrouw Poortman?

2007, Joke Swierts
?