Joke Dukker

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Joke Dukker en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Joke Dukker heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Ik herinner me geen namen van juffrouws.

  Ik herinner me geen namen van juffrouws.Hoewel juffrouw van Duivenbode ietewat bekend voorkomt. Wel dat de kleuterschool eerst in het gebouw van de Ds van Haeringenschool in de Millinxstraat was. Pas later verhuisden wij naar het andere gebouw. En daar raak ik een beetje in de war want er staat op deze site ook een Juliana kleuterschool en daar hebben ze het ook over juffrouw Kannegieter en juffrouw van Duivenbode. De namen van de straat ken ik me niet herinneren. Wel dacht ik dat je de Mijnsheerenlaan over moest steken, voorbij een pleintje (dacht ik) en dat de school aan het begin van een schuin lopend straatje stond??!!?? Verward?? Ja, ik ook! Op de foto van Peter Bijl staan ook vele bekende gezichtjes, die bij ons op de Ds van Haeringenschool in de klas hebben gezeten. Ik kan mezelf niet vinden op die foto of ik moet het zijn die rechts achteraan de foto net een beetje verscholen staat. Je kan mijn mond net niet zien. Zal het eens aan mijn moeder moeten vragen, ha, ha. Wel herinner ik me dat een meisje bij ons in de klas een kraaltje in haar neusgat had gestopt wat ze er niet uit kregen. Er kwam genoeg nattigheid uit haar neus, dat wel, maar het kraaltje kwam niet mee!!! Ook herinner ik me van die blikjes met touwtjes er aan waar je op kon lopen. Sinterklaas, die op visite kwam. Daar had ik vroeger een foto van maar helaas is die kwijt. Melk in kleine flesje die wij met de pause kregen. De zandbak. En tegen de pasen plakten wij van crepe papier gemaakte balletje op door de juf getekende kuikentjes. Gek, wat er in je geheugen opgeslagen zit! Ik ben zo blij dat ik vanuit Australië dit kan bekijken. Peter, nogmaals bedankt voor de fotos.

  2004, Joke Dukker

  Veel herinner ik me niet van deze school maar net zoals Arie Buddenberg ben ik ook van school gestuurd na een jaar.

  Veel herinner ik me niet van deze school maar net zoals Arie Buddenberg ben ik ook van school gestuurd na een jaar. Samen met een groep jongens kwamen wij bij de LEAO in Barendrecht terecht. Ik herinner me juffrouw Toledo Mr ten Cate en meneer de Lange - hij had zwart haar met een dikke zwarte baard. Toen ik op een dag de klas in liep dacht ik dat hij kiespijn had want zijn kaak leek dik....was niet zo....hij had zijn baard afgeschoren! Meneer Ijsselstein had ik veel respect voor. Hij was streng maar rechtvaardig - vond ik. Waarom werden zoveel leerlingen van die school gestuurd? Ik was wel een beetje ondeugend (de gang staat in mijn geheugen geprint, hi,hi.) Maar dat lijkt me eigenlijk geen reden om je van school te sturen. Er was nog een leeraar waar ik HELEMAAL niet mee op kon schieten. Hij was nogal klein en had een bril op (dacht ik). Ik kan niet op zijn naam komen......(de Zwet of zoiets?) Hij sprak altijd over het tuchthuis waar hij les had gegeven. Vreselijke man. Laat hij ons nu een jaar later volgen naar de LEAO in Barendrecht! Maar hij had toen wel een "wees aardiger tegen je leerlingen" pil genomen. Namen die ik me kan er herinneren? Roel Jacobs die ook mee kwam naar Barendrecht en mijn vriendin Marja de Korte waar ik nog steeds - na 35 jaar in Australia te wonen - contact mee heb. Wie zat er ook bij ons in de klas? Wie heeft er fotos?

  2004, Joke Dukker

  Veel namen herinner ik me niet.

  Veel namen herinner ik me niet. Wel het hoofd Mr Jansen en Mr Sterkenburg soms mocht ik en mijn vriendin Tineke Bloot zijn lunch gaan halen bij hem thuis. Die arme muziek leraar! Als ik er nu aan denk! Wat werd die arme man gepest. Hij gooide ooit een bloempot met een nep plant door de klas. Het was heel "lucky" dat hij niemand raakte want die bloempot was gevuld met cement!! Ik kwam van de LEAO in Rotterdam (Hillevliet) met een aantal jongens. Roel Jacobs herinner ik mij want hij woonde een paar straten bij mij vandaan in Rotterdam Zuid. Ook een jongen wiens naam ik niet kan herinneren. Hij verbrande zijn mond aan een kroket (die gedeeltelijk gevuld was met gloeiend hete olie) van de patatzaak waar wij elk middaguur zaten. De jukebox galmde aan één stuk door. Ik herinner me wel dat ik dikwijls op de schoot van Wim (?) zat. Het liedje van The Beatles "I am the Walrus" associate ik met de jukebox in de patatzaak. Ik woon al sinds 1969 in Australia en heb nooit mijn diploma in handen gehad! Je moest je Units in leveren - dacht ik - voor het diploma. Heb ik nooit vanuit Australia gedaan. Nu ben ik ze jammer genoeg kwijt. Ik las net bij Hans Lange over de schoolkrant. Ik dacht dat een tekening van mij in OostIndische inkt van een heel raar uitziende auto met een bel onderaan en allerlei soort gevalletjes er op en er aan ooit op de voorpagina van zo'n krantje kwam te staan. Heb ik dat juist? Tineke Bloot en ik hebben nog steeds contact. Wij werkten in hetzelfde Notarissen kantoor in Rotterdam na de LEAO. Fotos van de jaren op deze school heb ik jammer genoeg niet meer. Er was er geloof ik maar 1 waar ik niet eens op stond.

  2004, Joke Dukker
  ?