Ontdek PLUS

joke broersen

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van joke broersen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    joke broersen heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    "Onze Pastoor Hesseveldschool (A-school) zat in de Obistraat, de B-school zat in de Batjanstraat.

    "Onze Pastoor Hesseveldschool (A-school) zat in de Obistraat, de B-school zat in de Batjanstraat. Ik herinner me goed de juffrouw van de 5e klaas, juffrouw Boon. Zij had een enorm repertoire aan liedjes, waarvan ik nu alle teksten nog grotendeels ken. Aangezien mijn beide zussen hier ook op hebben gezeten konden wij met elkaar dezelfde liedjes zingen. De handwerkzuster mocht ik altijd op woensdagmiddag helpen met de broddelwerkjes van de anderen afmaken. De juffrouw van de 3e klas juffrouw Mok had zwaar astma en werd regelmatig vervangen door juffrouw van Dam. In de tweede klas juffrouw de Rijk. Enkele namen van leerlingen die ik me herinner zijn Ria Molenaar, Joke van Dam, Tonnie Schiebergen, Marlies Groen. Ook Nellie v.d. Pol kan ik me herinneren. Wij zaten samen in dezelfde bank. Je naam was me even ontschoten. Ellie Timmermans is inderdaad mijn zuster. De ouders van Ria Molenaar hadden een melkwinkel in de Niasstraat. Zij was bevriend met Joke van Dam. Ik kan je helaas nog niet zelf*****en, omdat ik nog niet ingeschreven sta. Ik moet nog even uitvissen hoe dit werkt.

    Pastoor Hesseveldschool VGLO, 1952

    Franse non, zr.

    Franse non, zr. Maria Juliette (Big) die meteen de eerste les begon te bidden in het Frans, terwijl niemand wist waar ze het over had. Zr. Maria Inviolata (Vla) en Zr. Maria Jacobi (Kobus). De laatste was tevens hoofdzuster. Juffrouw de Becker (slechts 1 jaar tekenen) die weg ging omdat ze non werd. De leraar geschiedenis die zo prachtig kon vertellen dat zelfs deze les interessant werd. Je moest sokken aan. Als je die vergeten was dan ruilden we kousevoetjes op het schoolplein. Je hoefde nl. bij controle toch maar 1 voet te laten zien. Dus ieder 1 kousevoetje en Vla merkte hier niets van. De lengte van je rokbroek werd met een centimeter opgemeten of hij niet te kort was voor de gymles. Wel veel gelachen bij het in de maling nemen als we naar de dependance (in de kleuterschool om de hoek) moesten. Bleven op de hoek staan tot de heer Manders (vooral) rood aanliep. De juffrouw van de kleuterschool noemde de heer Manders en mij "het weervrouwtje en mannetje". Als de heer Manders binnen kwam moest ik binnen 10 minuten de deur uit en de gang op. Dan ging ik helpen bij de juffrouw van de kleuterschool. Eindexamenfeest! Hier mocht je jongens mee naar toenemen. Ik had een dans vriendje (wel katholiek natuurlijk) die heb ik meegenomen. Nu al 35 jaar mee getrouwd. Enkele medeleerlingen die ik me kan herinneren zijn: Tonnie Schiebergen, Judy van Kruysdijk, ..... Kwakman, .... de Goede, Marlies Groen en Nicoline Cevat, die op 16 jarige leeftijd ging verloven met een jongen van 32 en daarom maar meteen van school af ging, omdat ze nogal werd uitgelachen. Dit was trouwens tot haar trouwen (17 jaar) mijn beste vriendin. Dagelijks haalde ik haar af en samen liepen we langs haar huis en dan liep ik verder. Haar nichtje Judy v. Kruysdijk woonde tijdelijk bij haar. Ook met Judy (een joods meisje en een buitenbeentje) was ik bevriend. Deze laatste werd veel gepest en doordat ik met haar omging werd ik ook nogal gepest. Nicoline woonde op de Hogeweg 54, maar op mijn trouwdag wees haar moeder mij de deur en ik heb haar nooit meer gezien. Ik behoorde nl. tot een "andere klasse".

    Clara Feyschool, 1958