Joke A.M. Hilhorst

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Joke A.M. Hilhorst en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Joke A.M. Hilhorst heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  Zie mijn herinneringen die je ...

  Zie mijn herinneringen die je kunt vinden bij de Gerrit Aafjes MAVO! Leuk om de foto van Piet te zien. Dit was de klas waarin ik ook heb gezeten maar ik sta niet op de foto... Misschien was ik ziek toen. Hoe meer ik er naar kijk hoe meer mensen ik herken! Betty Hettinga, Harry Ockhuijsen, Anja van der Linden, Ineke van Dijk. Ik herinner met Kees Haaksman, Hans Kinneging en Hans Kerkwijk ook nog heel goed. Evenals Arjan...? Wanneer oreganiseren wij een reunie???

  2003, Joke A.M. Hilhorst

  Als ik de herinneringen lees v...

  Als ik de herinneringen lees van hen die ook in deze periode op de Gerrit Aafjes zaten dan komt er weer veel naar boven! De klassefoto die Piet heeft geplaatst is de foto van mijn klas! Alleen ik sta er niet op... Mogelijk was ik ziek toen deze gemaakt werd. Ik herken Harry Ockhuijsen waar ik veel mee samen huiswerk heb gemaakt en waarmee ik samen naar de HAVO-top van de Rijks Pedagogische Academie heb gedaan en daarna ook nog samen de opleiding tot onderwijzer heb afgemaakt... Al met al heb ik bijna 9 jaar samen met Harry in de klas gezeten. Ik heb hem sinds begin jaren 80 nooit meer gezien. Weet iemand wat er van hem geworden is, waar hij te vinden is? Ik zie Betty Hettinga, Ineke van Dijk, Carla...? En ik herken veel, heel veel gezichten! Vooral Broese zal ik ook niet gauw vergeten! Ook herinner ik me nog die warme middag waarop wij tijdens een les van Broese de legerpukkel van Frits (zijn vader runde de bioscoop op de A'damse Straatweg) in de fik hebben gestoken. Toen de rook eruit sloeg heeft Broese 'm uit het raam gegooid! Ook herinner ik me mw. Donk nog heel goed! Ook ik moest een keer met mijn voeten in de prullenbak maar ik had al sinds mijn 11e maat 43 schoenen dus dat paste niet... de prullenbak was te klein. Ik heb me rot gelachen. Ik heb toendertijd in de schoolkrantredactie gezeten en ik herinner me een schoolfeest dat we organiseerden bij Dansschool Zegers. Daar moet ik nog ergens foto's van hebben... Blokpoel gooide niet alleen met krijtjes. Bij ons gooide hij ook met de bordewisser en eens met een asbak. Ook heeft hij eens geprobeerd een van de jongens uit het raam te gooien! Nee van pedagogische benadering hadden de leraren toen nog niet veel kaas gegeten. en dan Eras... Altijd stond hij tegen de verwarming geleund met zijn fluitje de maat te tikken en riep dan "Ein, zwei, drei" terwijl hij ons liet lopen. Als ik dan mijn arm recht vooruit stak en "Heil Hitler" riep dan mocht er weer fijn uit! Ik heb leuke herinneringen aan de jaren op de Gerrit Aafjes. Wie meldt zich nog meer? Op dit moment wordt er een reunie georganiseerd voor de jaren 1960-1965. Idee om eens iets te organiseren voor de jaren daarna??!!

  2003, Joke A.M. Hilhorst

  Veel leuke herinneringen aan d...

  Veel leuke herinneringen aan deze school. Ook ik begon als Havo-top leerling en heb daarna de P.A. gedaan. Ik kan me uit het eerste jaar nog goed herinneren dat jongens naar huis gestuurd werden als hun haren te lang waren. De directeur (Bruinse heette hij geloof ik) was een heel strenge en conservatieve man. Als ik me goed herinner hebben we nog gestaakt met z'n allen! Ik vond deze week nog de klassefoto uit (ik denk) de derde klas P.A. Behalve met Tanja Luinge heb ik met vrijwel geen van mensen op deze foto nog contact gehad na 1976... Als ik iemand kan vinden die deze kan inscannen komt die binnenkort op deze site. Ik kan me vooral nog de lessen van Ger van Hoek herinneren. Ik was dol op Nederlands en ben mede door de interesse die Ger en andere leraren Nederlands in mij gewekt hadden in 1980 MO A- Nederlands gaan doen. Ook de uiterst conservatieve geschiedenislessen staan me nog heel helder voor de geest. Vooral de kritische commentaren van Ton Groenevelt en Wouter Jager. Zij gaven mij de eerste lessen dat het ook mogelijk was om kanttekeningen te zetten bij de dingen die 'autoriteiten' te vermelden hadden... Nog bedankt jongens!!! De muzieklessen van Cees Deij waren ook vaak een giller. Een van de jongens kwam op het muziekexamen met spinnewebben in zijn blokfluit en beweerde ijzerenheinig dat hij HEEEEL veel geoefend had... Ook leuk waren de toneeluitvoeringen. Ik heb aan twee producties meegewerkt met Hielkje, Jolet -die op gegeven moment door een ernstige ziekte de school moest verlaten- Jaap en Ger (de leraren Nederlands) en...? Enfin, zo kan ik nog heel lang doorgaan. Ik ben na de diplomauitreiking nog een kleine 9 jaar werkzaam geweest als leerkracht en heb toen het krijtje aan de wilgen gehangen! Ik ben theologie gaan studeren en studeerd in 1991 af. In 1989 zijn mijn man Ton en ik verhuisd naar het brabantse Leende. Daar wonen we met heel veel plezier en ik werk als pastor / geestelijk verzorger in epilepsiecentrum Kempenhaeghe in Heeze darnaast heb ik een kleine praktijk aan huis waarin ik mensen begeleid. Ik zou het leuk vinden om van mijn klasgenoten iets te horen!

  2003, Joke A.M. Hilhorst
  ?