John Spee

Kent 1 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van John Spee en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  John Spee heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Ben in april 1951 op deze school gekomen en werd in eind september 1951 van school gestuurd omdat ik voor de derde keer weggelopen was.

  Ben in april 1951 op deze school gekomen en werd in eind september 1951 van school gestuurd omdat ik voor de derde keer weggelopen was. Ik heb daar op de 4 de en 5 de klas van de lagere school gezeten en was toen 10 jaar.

  2017, John Spee

  Ik zat op de 5de en 6 de klas resp.

  Ik zat op de 5de en 6 de klas resp. bij br. Gosuinus en Br. Ansbertus. Ik speelde mondharmonica in het schoolorkest. Er zaten een aantal jongens met een mandoline en enkele met een banjo in het orkest. Maar het orkest werd erg gedomineerd door Br. Wendel op de piano met harde accoorden. Ik heb een keer tijdens een uitvoering expres even wat anders gespeelt en niemand merkte dat. In de winter van 1954 -1955 werd +/- 2 maanden geschaatst op de speelplaats. Ze hadden er water op gespoten en via luidsprekers werden plaatjes gedraaid. Ik heb het eerste trimester van de 6 de klas nog enkele maanden in een chambrette geslapen. Jammer genoeg werden die in de kerstvakantie afgebroken. Op de vrije middag gingen we te voet naar de boerderij, voetballen of in eigen tuintje werken. Ik deed dat laatse. Na afloop met de bus weer terug Br. Wendel gaf mij nooit een gouden kaart, wel een keer een zwarte. Ik mocht toen tijdens de herfstvakantie niet naar huis. Er is mij nooit duidelijk gemaakt wat de reden was. Had o.a. contact met Jan Verhoeven uit Tilburg, ene Ben uit Haarlem die banjo speelde en een jongen van Munckhof uit Horst? Ik heb met Ben nog op een kerstavond in een engelenkleed en met houten vleugels aangebonden het zingen van kerstliedjes begeleid. St.Lous was voor mij de 2de kostschool. Ik zat eerder op de, vanwege misbruik beruchte, kostschool in Blijerheide (nu Kerkrade) Daar moest ik na een half jaar weg omdat ik 3 keer was weggelopen. Ik heb daar wel 2 keer een vreselijke aframmeling ondergaan maar ben er niet misbuikt. Ik was toen 10 jaar en de meeste misbruik gebeurde bij iets oudere jongens.

  2004, John Spee
  ?