john eshuis

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van john eshuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

  john eshuis heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Peter Korzelius, Gijs de Blaau...

  Peter Korzelius, Gijs de Blaauw, dubbeltje voor de zending, melkdoppen, kachels op turf en de klok (OLVG) die 12.00 sloeg en mij dus informeerde dat ik over een kwartier weer buiten stond. Geen echt strenge school, wel een beetje kleinburgelijk. Het pushen van het gereformeerde geloof viel ook wel mee. Wel allemaal hele nette medeleerlingen, voelde mij daar toch wel een buitenbeentje. De straat, de vrijheid lonkte, zes jaar lang, al met al geen onprettige school. Altijd kampioen spijbelen, dat liep echt de spuigaten uit. Kon gelukkig makkelijk meekomen, dus de schade bleef beperkt. Elvis (Elfers) moest ik niet en hij mij geloof ik ook niet :). De rest van de leraren en leraressen waren ok. Verschrikkelijk mooie juffrouw Ravenzwaai (klas 2), we zijn als klas nog op haar trouwen geweest. Ik was liever zelf met haar getrouwd. Kwam haar omstreeks 1978 nog een keer tegen in tram 10, nog steeds een prachtige dame, ze herkende iets en er kwam een glimlach op haar gelaat. Ik was te schijterig om die situatie 'uit te buiten'. Eigenlijk wel spijt van. Nee heb je, ja kan je krijgen!

  2006, john eshuis

  wat een ongelofelijke klotesch...

  wat een ongelofelijke kloteschool, slechter kon volgens mij niet, wat een hufters. Hehehe, ik sta in dit oordeel gelukkig niet alleen als ik zo om mij heen lees. Ik kom hier nog op terug, 'for sure'!

  2002, john eshuis

  Gemengde gevoelens over 'de ze...

  Gemengde gevoelens over 'de zeevaartsschool', streng, niet altijd een even oprechte behandeling jegens de leerlingen. Een (internaat) machtspositie, van waaruit de school zijn leerlingen 'kort' hield en als het te pas kwam tegen elkaar uitspeelden. Als ze een ietwat eerlijkere benadering hadden gevoerd, dan had ik waarschijnlijk het 2e jaar ook wel gedaan. Maar tijdens de 'grote vakantie' kwam bij mij een ontzettend beklemmend gevoel naar boven, wat mij weerhield om nog een jaar vol te maken. Gemiste kans dus, maar echt spijt had ik er niet van. Nog een jaar Keuning, no way!! Ogenblikkelijk de haartjes weer laten groeien en daarna met volle teugen van de prachtige 'zestiger jaren tijd' genoten. Enerzijds is er dus niets van mij terechtgekomen, anderzijds heb ik het ook prima overleefd! Dus geen spijt, behalve één ding, ik heb dus nooit op de vaart gezeten en één reisje, ja, dat had ik graag willen meemaken. De vrijheid van het 'ruime sop', dus. Maar ja, een mens kan niet alles hebben! De groeten aan allen, Ahoy Sailors!

  2002, john eshuis
  ?