Ontdek PLUS

Johan Beeuwkes

Kent 6 personen

NA
Woont in Zwolle

  Bekijk het volledige profiel van Johan Beeuwkes en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Johan Beeuwkes heeft 6 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  nog een anvulling

  Het was vaak een rommelige rotzooi, maar er werd geleefd. Ik draaide een sjekkie met Kramer. Op vrijdagmiddag was het even streng. De kastjes onder het schrijfbord opruimen. Proppen en papiertjes weg. Boekjes netjes ordenen en de tafel op de linoleumstreep. Recht en ordelijk. En dan naar huis. En wij als personeel nog even napraten in het kamertje beneden. Wat een heerlijke tijd. Nogmaals een hartelijke groet aan jullie allen. Vaders.Moeders.Nu.

  Rehobothschool, 1972

  Mijn geliefde Klasgenoten van de andere kant bekeken.

  Lieve klasgenoten van 1972 tot 1976. Een meester die zich mengt onder klasgenoten. Hoe kan dat ? Is dat wel normaal? Ja het kan want ik was toch ook een klasgenoot, maar stond aan de andere kant. Ik wil jullie, die ik nog scherp in herinnering heb, hartelijk bedanken voor de fijne tijd die wij hadden op Rehobothschool (= de Heer heeft ons ruimte gegeven). We kweekten bonen om te zien hoe de ontwikkeling ging. We hadden een temperatuurgrafiek en dagelijks zagen we de verschillen en we zetten planten(narcissen) op ecoline om de opwaartse sapstroom aan te tonen en volgden in een apart lokaal de televisielessen van NOT over biologie en natuurkunde. We kweekten fruitvliegjes tot ergernis van ouders. We maakten poppenkastpoppen van papier machee en oefenden woordjes op het krijtbord, dat allang niet meer bestaat, Trossporttijd. Tst. Groo tste. Dit type woorden, want daar werden vaak fouten in gemaakt. Dan hadden we “Naar zelfstandig rekenen”. Elke dag een pagina en wie snel was kon zelfstandig verder. We hadden een nakijkploeg voor wie het eerste klaar was en dan kwam het bij mij ter controle en dat was fijn, want dan was al een deel van het nakijk- en correctiewerk, wat veel tijd kostte, gedaan. Dank jullie wel. De Rehobothschool is de mooiste tijd van mijn leven geweest. Juffrouw Smits, een moeder, Juffrouw Burggraaf iets strenger, Juf Coby Glas een lieverd. Meester Winter een Vader.Vers van de kweekschoolopleiding in Amsterdam en na 18 maanden militaire dienst was dit de eerste school waar ik ben begonnen. Bij mijn meester Winter . Mijn eerste ”baas” maar vader en vriend, waar je met al je vragen terecht kon. Een steun en hulp. De start was niet gemakkelijk met een combinatieklas. 4 en 5 samen. Ik herinner me dat je een soort dirigent was, die de zaak op beide fronten in beweging moest houden. Het lukte. Ik heb thuis nog een klassenfoto gevonden, die ik geplaatst heb op Schoolbank. Met de namen erbij. Dan weten jullie dat. Ik herinner me jullie nog allemaal. Ik hoop dat het jullie als vaders en moeders goed is gegaan en besef ook dat het leven soms heel anders loopt dan wat je verwachtte. Voor de kinderen van toen, maar ook voor de meester. Het ga jullie allemaal goed en hopelijk horen we nog eens van elkaar. Met lieve groet van Johan Beeuwkes, de meester van 4 en 5, in de periode 1972-1976. Het ga jullie goed. Misschien hoor ik nog eens wat van jullie.

  Rehobothschool, 1972