Ontdek PLUS

Job Pas te

Kent 45 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Job Pas te en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Job Pas te heeft 11 klassenfoto's en kent 45 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Op deze Ulo kwam ik door gezondheidspech terecht.

    Op deze Ulo kwam ik door gezondheidspech terecht.Toch een leuk jaar dat voor mij iedere minzaamheid voor dit type school heeft uitgewist. Grote overeenkomst met HAVO. Directeur van de Poel was een fantastische wiskunde-leraar,volgens mij een betere dan de pedante carrièreleraar Liket. Zelfs meisjes met een wiskunde-fobie bracht hij er bovenop. Mijn jeugdvriend Guus Borchardt zal dat zeker beamen.En hij is niet de enige die daar tot en met de Universiteit plezier van heeft gehad. Bezwaar van deze school vond ik de geringe persoonlijke ruimte die je kreeg. Veel moest uit het hoofd worden geleerd, vanuit het principe:"Als je het niet snapt dan leer je het maar uit je hoofd".

    Godelindeschool voor U.L.O, 1958

    Het was bij mijn komst een lekker klein schooltje met zo'n 450 leerlingen (bij vertrek meer dan 1000).

    Het was bij mijn komst een lekker klein schooltje met zo'n 450 leerlingen (bij vertrek meer dan 1000). Er sloop een wereldvreemde directeur op suède schoenen geruisloos door de school, de heer $.£. van der Keuken. Hij kon plotseling achter je staan. Verder leraar Renes."Doe de deur open, te Pas en ga in de deuropening staan, draai je om". Vervolgens nam hij - eeuwig shagje op zijn lip- een aanloopje en gaf je dan zo'n schop onder je kont, dat je de gang in vloog. Maar zijn scheikundelessen vond ik goed. Verder de zware Vloedgraven (duits) op zijn Solex. Hem werden eens bakstenen in zijn fietstassen geladen, waardoor de snelheid zo vertraagde dat hij bijna omviel. Zes weken later had hij het al in de gaten. Van Woersem gaf zomer en winter buitengym op sportvelden. Van mijn toenmalige schoolvrienden Dick Trommel, Ernst Schuringa, Jack Strik en Reneé Douglas Broers heb ik nooit meer iets vernomen, bel me eens jongens en meisje: »»http://psycholoogjob.web-log.nl/«« bevat de gegevens. Geldt ook voor andere oud-klasgenoten. En wordt allen lid van SCHOOLBANK, een prima initiatief.

    Goois Lyceum (voorheen Gooi..., 1959

    De heer van de Grift vond ik de opvallendste onderwijzer omdat hij permanent knutselde tijdens de les.

    De heer van de Grift vond ik de opvallendste onderwijzer omdat hij permanent knutselde tijdens de les.Hij repareerde broodroosters, brommers en bouwde zelfs een zeiljolletje in de klas. Hij lag dan op zijn rug onder de omgekeerde jol, herkende leerlingen aan schoenen en broek. Zo stond ik een keer met een rekenvraag naast de jol. Vroeg hij:"Wat is er te Pas?" Terwijl ik mijn rekenprobleem aan de zeiljol uitlegde kwam ik zelf tot de oplossing en bleef nog even staan kijken. Dan riep hij "te Pas, je snapt het, terug naar je plaats!" Achter mij wachtte Henkie Hoeve. Vroeg de zeiljol:" Hoeve,wat is het probleem?"Van deze leraar heb ik dubbel geleerd:schoolvakken en techniek.Ook had ik mijn eerste liefdes op school, Francisca van Oudenaarde, tevens overbuurmeisje. Helaas een halve kop groter. Haar moeder had er schik in ons met de ruggen tegen elkaar te laten staan om te vergelijken, vreselijk. Verder een helblond meisje met lichtblauwe ogen, Marianne Bos, remigrante uit Indonesië. Om haar aandacht te trekken bouwde ik, inmiddels 10 jaar, een zeer groot houten vlot op twee olievaten.Voor de wereldreis.De tewaterlating kondigde ik aan met huis-aan-huis-briefjes. Het heette de 'Maribos'. Onder toeziend oog van alle buurtkinderen vond de tewaterlating plaats. Echter het vlot bleek niet goed in evenwicht. Het gedroeg zich als een rodeo-paard. Ik wist er zo'n anderhalve minuut op te blijven zitten, het leek wel een uur. Toen werd ikzelf te water gelaten. Mijn liefde was gelukkig niet komen opdagen. En de reis ging ook niet door.

    Godelindeschool, 1952