Ontdek PLUS

Jeroen Meefout

Kent 21 personen

In een relatie , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jeroen Meefout en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jeroen Meefout heeft 28 klassenfoto's en kent 21 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Heb 1 jaar M.

    Heb 1 jaar M.O. Duits gedaan. Vier verschillende docenten; w.o. Wolfs, die in de klas sigaren rookte. Eén van de docenten had altijd verkreukelde overhemden en hij kende, tot mijn vreugde enkele gedichten van Christian Morgenstern uit zijn hoofd. Er zat een punkmeisje in de klas, met allemaal speldjes op haar kleren en op haar bovenlip had ze met mascara een snor getekend. Naast mij zat een sympathiek Maastrichts meisje, Annet Ek, die vertelde dat ze vaak met haar vriend ging motorrijden. Er zat oot een Beierse vrouw in de klas, die zich beklaagde, dat het Duits, dat gedoceerd werd, nogal afweek van het Duits dat ze in Duitsland gewend was. Heb voor school heel vaak in de Frankfurter Allgemeine Zeitung moeten lezen; voor mij niet bepaald een straf. Nu koop ik nog vaak Duitse kranten.

    De Stichting Nutsseminarium , 1976

    Ik volgde op deze school de avond-MULO.

    Ik volgde op deze school de avond-MULO. Hoofd was dhr. Soetekouw, die Duitse les gaf. Duits vond ik een plezierig vak, omdat ik half-Duits ben en graag die taal net zo goed wil beheersen als Nederlands. Maar Frans, gegeven door Beertema, was mijn lievelingsvak. Bij mijn eindexamen kreeg ik er een negen voor (naast een twee voor Boekhouden). Verder kregen we les van Gobee; een vriendelijke, Indische man (Engels), Ypma; een echte Groninger, met een uitgesproken eigen mening (Nederlands en Geschiedenis), van Muyden ('Heus, het is zo eenvoudig!'); een erg sympathieke en eerlijke man (Handelsrekenen en Boekhouden; helaas mijn slechtste vakken). Met dhr en mevrouw Stam maakten we in 1964 een schoolreisje naar Parijs; een stad, waar ik me gelijk erg thuis voelde. We logeerden in een oud fort in Noissy-le-Roi en bezochten ook Reims (Kathedraal en Pommery), Versailles en Fontainebleau. Eten deden we in zelfbedieningsrestaurant 'Le Twist'. Hierna ben ik nog vaak en graag naar Frankrijk en Parijs teruggeweest. En net als de Fransen doop ik mijn croissant graag in de koffie; heerlijk!

    Mulo / Ulo Oost, 1963

    Ton Hak, die een tijd lang op mijn vaders Wittenburgse atelier gebeeldhouwd heeft en die net als ik op Ruyschstraat 57 op kamers woonde, nam me een keer mee naar de Beeldhouwersavondklas van Carel Kneulman op de 'Rietveld'.

    Ton Hak, die een tijd lang op mijn vaders Wittenburgse atelier gebeeldhouwd heeft en die net als ik op Ruyschstraat 57 op kamers woonde, nam me een keer mee naar de Beeldhouwersavondklas van Carel Kneulman op de 'Rietveld'. Ik moest een symbolisch 'toelatingsexamen' doen, werd toegelaten en kon katten en aalscholvers gaan boetseren. Er werd ook Kunstgeschiedenis gedoceerd en Modeltekenen, maar het licht in het tekenlokaal was abominabel. Ik ging liever, net als mijn ouders, bij de 'Onafhankelijken' tekenen. Pjotr Müller, een hardwerkende, zwijgzame en talentvolle jongen en de extraverte Hanna Stam zaten bij mij in die klas. Samen met Hanna ben ik nog eens heel erg dronken geweest, na een bezoek aan haar moeder in Badhoevedorp, die maar sherry in bleef schenken. Carel Kneulman, die samen met mijn vader op de Rijksacademie gezeten had, was een goed, inspirerend docent, die met weinig woorden veel kon zeggen: 'Laat dat hoofd eens kijken!' Dan liet je het hoofd ook kijken. Helaas werd Kneulman langdurig ziek en werd hij vervangen door Hans Sietzes, die een prachtig kunstwerk voor Politiebureau Warmoesstraat gemaakt heeft. Ik verdween van de Rietveld en ging een Bibliotheekopleiding volgen. Carel Kneulman, die iedereen kent van het 'Lieverdje', maar die veel mooiere beelden gemaakt heeft, o.a. 'Europeanen', is helaas overleden. Ton Hak en Pjotr Mueller zijn allebei erudiete beeldhouwers geworden. Hanna is met een huisarts getrouwd.

    Gerrit Rietveld academie, 1969