Jelle deVries

Kent 0 personen

RELATION , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jelle deVries en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jelle deVries heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Meester Smit Las voor uit Dik Trom.

  Meester Smit Las voor uit Dik Trom. Hij was een serieuze schoolmeester. Bij juffrouw de Jong heb ik in de eerset klas gezeten en bij mijnheer Potter in de 6e, ha, ha, wat een man was dat. Boos liep hij naar de kachel en riep er in:"Kachel weet jij het goede antwoord?"Ha, ha en boos kon hij worden. ik zat braaf achterin de klas. Piet en Wim waren mijn vrienden. Maar je had ook Gokelien Smit (ja van de meester), Mieneke Korpershoek en Ida. Mooie tijd was dat.

  Chr.lagere school, 1950

  Aan de kleuterschool heb ik goede herrineringen aan Juffrouw Vogelaar, het hoofd van het schooltje.

  Aan de kleuterschool heb ik goede herrineringen aan Juffrouw Vogelaar, het hoofd van het schooltje.Verder weet ik was er Welmoed Broers en met Tonnie van Dijk ging ik kiepzeielen op de Westerdijk.

  Kleuterschool, 1948

  De mooiste werktijd van mijn leven.

  De mooiste werktijd van mijn leven. Zeer gemotiveerde leerlingen die geinteresseerd waren in de les maar ook alles wat los en vast staat in het leven (en het hiernamaals). Ik had de neiging om de les vaak te verbreden naar filosofische gezichtspunten en Oosterse denkwijzen. Niet dat elke leerling om dat laatste zat te springen, maar ik kon van mijn kennis (ha, ha) veel kwijt. Daardoor was ik vanuit het thans heersende onderwijsraam -waarbij het niet gaat om de docent met zijn specifieke kennis, maar om herhaalbare niet geindividualiseerde hapklare modulaire compitatieve brokken- (ja, ja), een hele slechte docent met gek genoeg een grote populariteit. Voordat in 1997 gestart werd met het samenhangende stelsel (waarbij de A-, B- en Z-opleiding in 1 fles werden omgeroerd en volgens eindtermen en modules gewerkt ging worden)kon je als docent in samenspraak met vakgenoten nog eens nieuwe kennis kwijt in de les. Hierdoor had je het gevoel dat je voor je werk leefde en je studie en interesses in je werkkring kwijt kon. In de jaren op het RIVA kon dat onderwijstechnisch gezien (een groot deel van de lessen bepaalden we zelf vanuit onze studie en ervaringskennis), maar we hadden ook een heel sterk gemotiveerde docentenclub die nu nog steeds elk jaar een keer bijeenkomt. (De reunie organiseer ik, zei de gek, ha, ha). Prachtige tijd, fijne leerlingen waar verschillende vriendschappen uit voort gevloeid zijn.

  RIVA, 1978

  ?