Ontdek PLUS

Geoffrey Gesterkamp

Kent 11 personen

Geregistreerd partner
Woont in Anderen

    Bekijk het volledige profiel van Geoffrey Gesterkamp en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Geoffrey Gesterkamp heeft 11 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Opgravingen bij de school (Kasteel Voorst)

    Ik ben in de 3e klas (1979/80) op De Ridderspoor gekomen, komende vanuit de wijk Holtenbroek. Ik vond de opgravingen bij de school (voormalig Kasteel Vorst) in 1982 reuze spannend en interessant. Als de opgravers en archeologen hun dienst erop hadden zitten, ging ik met mijn vriendjes van de school schatzoeken. Ik vermoed dat we niet meer dan een enkele scherf hebben gevonden. Uiteraard herinner ik me meester Anne Osinga. We hadden toen het vak muziek/zingen en als Anne de gitaar erbij pakte dan zongen wij uit volle borst mee (waarschijnlijk tot ergernis van de andere klassen, want gehorig was het er wel). En natuurlijk onze lieve en behulpzame concierge Jan. Als je jarig was dan mocht je een bekertje chocomelk of yogidrink uit de koeling pakken. En dat was in die tijd heel bijzonder! Verder herinner ik me het schoolkamp nog. Op de fiets naar de Boskamp in Dalfsen. Tenten opzetten en allerlei leuke activiteiten doen waaronder BBQ. Als ik me niet vergis kreeg ik tijdens schoolkamp verkering met Joyce van Kampen. In die tijd hield dat niet veel meer in dan elkaars hand vasthouden ha ha. Maar mijn eerste jeugdliefde was toch wel Jolanda Huizing die bij mij in de klas zat. Ik heb een heel fijne schoolperiode meegemaakt op De Ridderspoor. Ik vond het jammer dat de lagere-school-periode erop zat en vond het best eng om naar de LEAO te gaan. Achteraf ten onrechte: de Heimans LEAO aan de Beukenstraat 83 in Zwolle was ook geweldig.

    o.b.s. de Ridderspoor, 1979

    Kookles op maandagochtend

    Niemand had zin in 3 uren kookles op de maandagochtend, maar ik vond het geweldig. Niet in de laatste plaats omdat ik dan op de vrijdag in diezelfde week thuis altijd het gerecht mocht maken dat ik maandag had geleerd. Ik herinner me de Heimans LEAO vooral als een compacte en gezellige school. Iedereen kende elkaar wel en de leraren kenden jouw naam. Ik herinner me mevrouw Prik van naailes, de heer Ebens van maatschappijleer, de heer Breukelaar van Nederlands. Als we een proefwerk hadden van de heer Ebens dan gaf hij altijd wat hints voor het goede antwoord. Het antwoord moest bv. zijn Luxemburg en dan gaf hij als hint een zeepmerk (Lux). Ik heb trouwens een enorme blunder gemaakt toen de portemonnee van mevrouw Prik was gestolen. Er werd een enquete gehouden onder alle leerlingen. Je moest aangeven of je iets gezien of gehoord had. Ik heb toen mijn naam op het enqueteformulier gezet. Wat bleek nou als je je naam op het enqueteformulier had gezet dan gaf je daarmee aan dat jij de portemonnee had gestolen. Dus ik werd een aantal dagen later uit de klas gehaald en moest naar de directeur. Ik begreep er natuurlijk helemaal niets van. Als snel bleek dat het een vergissing was, terwijl zij dachten dat ze de dader hadden :-). In de pauze kocht ik elke dag voor een kwartje een (poeder)tomatensoep uit de automaat. Je kon ook vulkoeken en speculaaspoppen kopen, maar daar had ik geen geld voor. Ik was populair bij de meisjes, omdat ik vaak snoep bij me had. Ik geloof niet dat ze verliefd op me waren. Ik ging veel om met Iwan IJzerman die net als ik in Westenholte woonde. We fietsten elke dag samen naar school en hebben de hele schoolperiode bij elkaar in de klas gezeten. Ook ging ik veel om met Gerko Katgert en Irma Brinkman waarmee ik later ook op het Hanze College (MEAO) zat. Ik heb een fantastische tijd gehad op deze school en had van dat examenjaar (1987) van de jongens de hoogste cijfers (mijn bijnaam was ook leerbal). Ik moest daarom op het podium komen en kreeg een toespraak (bloos) en een enorm bloemstuk mee. Wat glunderden mijn ouders in de zaal. Ook bij de meisjes was iemand met de beste cijfers, maar ik weet niet meer wie dat was. Ik vond het jammer om de Heimans LEAO te verlaten, omdat het zo'n geborgen school was. Deze school paste mij als een warme jas.

    de Heimans Leao, 1983