Jeannette of Nettie Noback

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jeannette of Nettie Noback en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jeannette of Nettie Noback heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Jan Venema, Rodenhuis en ik gaven les vanaf 1969 in een noodgebouw, maar alle methoden waren nieuw en modern.

  Jan Venema, Rodenhuis en ik gaven les vanaf 1969 in een noodgebouw, maar alle methoden waren nieuw en modern. Ik had de eerste klas. Na twee jaar trouwde ik en de hele school was erbij. Het was ook mijn afscheid, want ik vertrok naar Amsterdam.

  de Meerpaal, 1969

  Pas geslaagd als juf kreeg de 1e klas met 41 kinderen.

  Pas geslaagd als juf kreeg de 1e klas met 41 kinderen. Mijn collega's juf Grijpsma en Akkerman vonden mijn aanpak veel te modern. In mijn klas zaten de kinderen in groepjes, niet in rijen. Met de andere collega's zoals Piet van der Hem en Jan Venema kon ik goed opschieten. Na een jaar kwam er een tweede lagere school in de nieuwbouwwijk, De Meerpaal. Jan Venema werd daar hoofd en ik ging met hem mee. Daar heb ik twee fantastische jaren gewerkt. Ik trouwde en de hele school was erbij! Ik verhuisde naar Amsterdam en kreeg daar een baan in Amsterdam-West, een hele overgang.

  de Dam, 1968

  Mijn beste vriendin was Albertje de Leeuw uit Uffelte, daar heb ik nog contact mee.

  Mijn beste vriendin was Albertje de Leeuw uit Uffelte, daar heb ik nog contact mee. Andere vriendinnen waren Meinie Wardenier en Janny Schipper. Wout de Lange is anderhalf jaar mijn vriendje geweest, hij zat twee klassen hoger. Het leukste feest op school was het feest waarbij de hal en veel lokalen als tropisch regenwoud waren versierd.Ik heb vaak aan dhr. Brinkgreve gedacht. Hij vertelde dat het onderwijs verandert per generatie, zo traag....Ik heb vele jaren met heel veel plezier op verschillende basisscholen gewerkt in Lemmer, Amsterdam en Abcoude.De laatste jaren werkte ik met Jacques Vriens, dat waren zeer inspirerende jaren. We hadden het idee dat we op onze school een generatie voorop liepen.

  openbare kweekschool, 1964

  ?