Janny Verheul

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Janny Verheul en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 11

  Janny Verheul heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Halverwege het schooljaar kwam ik in de eerste klas.

  Halverwege het schooljaar kwam ik in de eerste klas. Ik heb een fijne schooltijd gehad maar vond het niet leuk zo dichtbij school te wonen. Was jaloers op kinderen die lekker ver weg woonden, een reden hadden om te laat te komen en als wij dan gym hadden, aan de andere kant van de brug! heb ik vaak gelogen dat ik te laat was "omdat de brug omhoog was". "Dorus" gaf gymles. Te gek voor woorden. Bij Handelsrekenen had hij in de kantlijn van zijn lesboeken de moppen geschreven die hij ieder jaar vertelde. Niet boeiend voor diegene die bleef zitten en het 2x hoorde. Meneer de Haan vertelde fantastische verhalen bij geschiedenis. Juffrouw Bakker was onveranderd ieder jaar tanig gebruind na een fietsvakantie naar haar geliefde Frankrijk en de witte spuugvlokken in haar mondhoeken waren fascinerend voor ons. Haar bloesjes waren alle gemaakt van hetzelfde patroon, ook onbegrijpelijk voor ons toen. (en nu nog!) Ik herinner me "Kakwang", die verkeerd begonnen was en dus geen orde meer kon houden. Gelukkig voor hem ging hij naar een andere school. Meneer de Jager was de rust zelve, weinig bijzondere herinneringen aan hem en meneer Visser was op school de baas en thuis mijn vader. Hij heeft dit altijd met veel humor weten te scheiden. Mijn vriendinnen op school waren o.a. Magda Adema en Corrie Kazemier. Met z'n drieen trokken we veel op. Later kwam ik Jopie Rillema weer tegen in het Diakonessenhuis en sinds kort heb ik/hebben we contact met Gretha Schriemer en haar man en met Magda en haar man. Met Greetje Aalfs en Iety de Boer heb ik de Vormingsklas gedaan. Toen ben ik rontgenlaborant geworden in het Diakonessenhuis en eigenlijk alle contact met vroeger kwijtgeraakt, mede doordat ik in 1966 naar het buitenland vertrokken ben, mijn man heb leren kennen en na veel omzwervingen in Den Haag terecht gekomen. Nu wonen we al ruim 30 jaar in Arnhem, hij met pensioen, ik met fpu, 2 kleinkinderen en gelukkig nog gezond.

  2007, Janny Verheul

  Ik herinner me heel weinig van de lagere school.

  Ik herinner me heel weinig van de lagere school. Meester Smedes weet ik nog. We noemden hem stiekum Kievit omdat hij zo'n rare kruin had, en wij een beetje dezelfde weg naar school liepen. Dan zagen wij zijn hoofd net boven de heg uit en leek het hoofd een beetje op een kievit.Hij was eigenlijk heel erg aardig. Meester Velsen? (het hoofd), daar was ik bang voor. Als we in de rij stonden te wachten tot de bel ging en je stond iets uit het lood, dan werd hij woedend, voor mijn gevoel buiten proporties. 'k Herinner me niet veel klasgenoten maar wel mijn vriendinnetje Ansje Luder, die in het bos bij de Bijenkorf woonde. Na de lagere school zijn wij verhuisd naar Noordhorn (Groningen)en ik heb nooit meer iemand van mijn lagere school teruggezien en heel vaak aan Ansje Luder gedacht.

  2007, Janny Verheul
  ?