Ontdek PLUS

Janny Cornelissen

Kent 18 personen

DIVORCED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Janny Cornelissen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Janny Cornelissen heeft 2 klassenfoto's en kent 18 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het leukst vond ik buitenspelen, het hok met materialen open: scheppen, touwladders, stelten, en 's zomers.

  Het leukst vond ik buitenspelen, het hok met materialen open: scheppen, touwladders, stelten, en 's zomers... het bad vol bootjes ... En aan de koffie: juffrouwen Holster, Van de Brink, Brouwer,De Soete. Liedje dat we zongen als we (uitgang Zeeburgerdijk) gingen wandelen (4 aan 4): un deux dobeldie-de-da(han)se - wij zijn de moeder van de Fra(han)se - un deux dobbeldie, un deux dobbeldie - wij zijn vrij!! [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] Het leukst vond ik buitenspelen, het hok met materialen open: scheppen, touwladders, stelten, en 's zomers... het bad vol bootjes ... En aan de koffie: juffrouwen Holster, Van de Brink, Brouwer,De Soete. Liedje dat we zongen als we (uitgang Zeeburgerdijk) gingen wandelen (4 aan 4): un deux dobeldie-de-da(han)se - wij zijn de moeder van de Fra(han)se - un deux dobbeldie, un deux dobbeldie - wij zijn vrij!!

  Chr. Kleuterschool Timorplein, 1952

  Kinderen uit de jaren '50, waar zijn ze gebleven? Ik zie ze nog zo levendig voor me: Tia & Hilda van Dijk (Veemarkt, lachen-gieren-brullen op de wipkar!), Marja Kapteijn (slagerij Molukkenstr.

  Kinderen uit de jaren '50, waar zijn ze gebleven? Ik zie ze nog zo levendig voor me: Tia & Hilda van Dijk (Veemarkt, lachen-gieren-brullen op de wipkar!), Marja Kapteijn (slagerij Molukkenstr.), Toosje de Bruijn en Marja van Leeuwen (Celebesstr.), Anja Buikema (bakker, Celebesstr), Jos (donker steil haar), Maarten (van rijwielhandel Javastr.?), Johnny Jansen (rossig met sproeten, Javastr.), Ina van der Busken, (klein pittig blond, woonde t.o.school), Klaasje van der Veen en Hebe van der Meulen (beiden blond, bescheiden, verlegen), Gerdientje Otten (Bankastr.), Rietje Ypma ('enig' kind met... een echte looppop!), e.a. Drie jaar lang zaten we bij juffr. Mevius (met dat driftig houten lineaaltje), in klas 4 bij meester Leo Poll (en zijn tv!), in 5 bij meester Groenenwoud (lief maar saai). In de kerstvakantie van de 7e (meester Somsen) verliet ik school wegens verhuizing (balen!). En zag daarna niemand terug... alsof ik alles had gedroomd. Beste mensen, wie kan mij uit de droom helpen, en stuurt mij wat (school-) foto's uit die tijd? Alvast bedankt!!

  A.W.F. Idenburgschool, 1954