Ontdek PLUS

Janny Bosma

Kent 19 personen

MARRIED , 5 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Janny Bosma en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Janny Bosma heeft 0 klassenfoto's en kent 19 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De Paasbergschool was toen aan de Schoolstraat/Bergstraat, t.

  De Paasbergschool was toen aan de Schoolstraat/Bergstraat, t.o. het toenmalige gemeentehuis. Ik zat bij juffrouw van Heezen, meester Buisman, meester van Oosterom (bijnaam Stikoortje) en bij meester Faas. Meester Buisman had een houten been. Hij kon ontzettend mooie, spannende verhalen vertellen. Andere leraren: juffr. van Mourik, juffr. Uyterlinden, meester Immerzeel, meester Noorlander. Als het heel heet weer was mochten we drinken aan de kraan in de gang, hand onder de kraan, zo ging dat.

  Paasbergschool, 1946

  Meneer de Leeuw was de rector en gaf Latijn en dhr.

  Meneer de Leeuw was de rector en gaf Latijn en dhr. Ackerstaf was de conrector.Eisberg gaf wiskunde, Pietje Maassen en mw. Jacobs Barendse nederlands, de Bruin Engels, Krul Frans, Bloembergen en Quanjer aardrijkskunde, Dek handelsrekenen en boekhouden, mr. de Jager recht en economie, de Graaf tekenen, Zwarts gym. Valk Duits, ook een Mol, meen ik. Commijs gaf biologie, Rommers natuur- en scheikunde. We hadden ook een jaar een Amerikaanase gastdocente, Miss Lampe. Die vertelde veel over de geschiedenis van de VS (Abram Lincoln was born in a log cabin, enz.) en leerde ons liedjes. Onze concierge was meneer Geurtsen, dat was een erg aardige man.

  Marnix college, 1952

  meneer Geurtsen, de concierge! alle leraren herinner ik me nog, Eisberg wiskunde, Krul Frans, Bloembergen Frans, Jacobs Barendse Nederl.

  meneer Geurtsen, de concierge! alle leraren herinner ik me nog, Eisberg wiskunde, Krul Frans, Bloembergen Frans, Jacobs Barendse Nederl.,, van Lochem aardrijkskunde de rector meneer de Leeuw en de conrector meneer Ackerstaff, F. Zwarts de gymleraar. Pietje Maassen, die gaf Nederlands, meneer de Bruin (Engels) Moll Duits, Baarbé (Grieks en Latijn, een juffrouw Cnossen (aardrijkskunde?). Medeleerlingen o.a. Gelfske van Eck, Tineke Buddingh, Marian van Hunnik, Eugenie Herlaar, Gerard Hanning, Jacques Mol, Edu Joosten, Maud Wepf, Mady v.d. Meiden, het zou leuk zijn als deze dames en heren (nu waarschijnlijk ook 65+)iets van zich lieten horen!

  HBS v/d St.v.Gymnasiaal en ..., 1952