Ontdek PLUS

Jan Willem Berends

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Willem Berends en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Willem Berends heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Herinneringen aan HRH: Met z'n allen arm in arm de europa cups vieren.

  Herinneringen aan HRH: Met z'n allen arm in arm de europa cups vieren. Overlopertje, het betonnen gedrocht waaraan menigeen verwondingen opliep. De eeuwige rivaliteit met de Sjalo(o)m-school. De ruzie van Herbert met Paul de Vries die in de vijver eindigde. Amon die meneer Lubbers sloeg, omdat Lubbers een zak chips afpakte. Elke dag maar weer voetballen op het veldje tussen de HRH en Sjalo(o)m. En natuurlijk de schoolreis naar Grouw met de knuffelhoek

  Henriette Roland Holstschool, 1969

  Leraren: Nicolai 'Dribbel' (Wiskunde): Wie zal ik nou eens even een beurtje geven.

  Leraren: Nicolai 'Dribbel' (Wiskunde): Wie zal ik nou eens even een beurtje geven. Zie ik daar een wesp, doe de ramen maar dicht. Is het wel warm genoeg, het moet minsten 18C zijn anders ging de les niet door. In Havo vier mocht Gerlach geen t-shirt zonder mouwen dragen en moest in de hoek staan 'Noppie' Nooi (Wiskunde): Sloeg borden aan gort met zijn verfijnde karet techniek Altijd een sigaar in de mond en vaak ook de gulp open. De man van de alternatieve wiskunde Toos Meijer (Nederlands): 6 jaar lang gehad, 6 jaar lang onvoldoendes. Toch een hoop geleerd. Helaas is ze niet meer onder ons. 'Herr Hassink' (Duits): Ordnung muss sein. Met Pruisische invloeden werd Duits onderricht. Diep in mijn hersenpan staat gegrifd: Eifersucht ist eine Leidenschaft, der mit Eifer sucht wass Leiden schaft. Van Dijk (Duits): Toonbeeld van ontspanning. Tegenpool van Herr Hassink. Desondanks veel respect. Jan Langerak (Biologie): Gek op Alfa Romeo. Had er twee, 1 voor onderdelen. Stond op het schoolplein. Snoepen toegestaan. Ritselen van papier kostte je een reprimande. Meines (tekenen): Maffere gast heb ik niet meegemaakt. Stak prullebak in brand, om na te tekenen. In het Groninger Museum heb ik een bolus drop in zijn hand moeten spuwen en heeft daar de god ganze tijd mee rond gelopen. Sicco Terpstra (Engels): 3 keer verwijderd uit de klas, 3 keer bij Terpstra, 2 keer niet terecht. Kan ik me nog over opwinden Rein Beerda (Scheikunde): Driftkikker eerste klas. Gingen wat vreemde geruchten de ronde Van Oven (Scheikunde): Tegenpool van Beerda. De rust zelf. Veel van geleerd. Huttinga (Geschiedenis) Steevast 20 minuten geschiedenis, 30 minuten voortplanting. Altijd lachen. Harstra (Natuurkunde) Zijn debuut meegemaakt. Ik droom er nog wel eens van: Ja Berends schrijf over paragraaf 6 tm 10 overmorgen inleveren!!! Mual (Gymnastiek): Bastketbalgek. Altijd met veel plezier les van gehad. De reis naar Ameland, ter kennis making met de exoten van de Cort van der Linden. Met Menno Toxopeus achter de bar in de boerderij. Het cafe in Nes: eerste (en tevens laaste) keer dronken De reis naar Parijs in mei '76. Aangekomen in Parijs werd het bloedheet en dat is het de hele zomer gebleven. Veel gelachen met Gerlach,Wijma,Jansen. En natuurlijk het winkeltje op de hoek, dat elke pause afgeladen volstond.

  RSG Kamerlingh Onnes, 1972