Jan van Dijl

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan van Dijl en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Jan van Dijl heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Ik woonde in Zwijndrecht en ging 4x per dag over de brug.

  Ik woonde in Zwijndrecht en ging 4x per dag over de brug. in 1956 in klas 1D, 1957 2D, 1958 3D, 1959 in B4b, 1960 idem omdat ik die klas zo leuk vond, 1961-62 in B5b (saai met maar 2 meisjes in de klas). In 1957 was de verhuizing van de Wijnstraat naar het Halmaheiraplein. Ik was (vooral heimelijk) op veel meisjes verliefd. Kan me niet veel namen meer herinneren, ben ook nog geen klassefoto op deze site tegengekomen.

  2008, Jan van Dijl

  Wellicht ging ik al in 1949 naar die school, het schooljaar begon in april en ik was pas in juni jarig, later moest ik 16 maanden in dezelfde klas omdat het schooljaar toen in september ging starten.

  Wellicht ging ik al in 1949 naar die school, het schooljaar begon in april en ik was pas in juni jarig, later moest ik 16 maanden in dezelfde klas omdat het schooljaar toen in september ging starten. Dus nogal wat tijd verloren. Ik herinner me de lieve juffrouw Timmer, in de tweede klas juffrouw Los (die was strenger), meester L. vd Berg, daarna bijna 2 jaar bij W. Admiraal (aardige man). Het hds was dhr A. de Bondt, maar bij hem heb ik nooit in de klas gezeten omdat ik in 1955 deze school verliet wegens verhuizing. Ik kan me nog veel klasgenoten herinneren, zelf weinig ruzie, maar op het schoolplein werd regelmatig een stevig robbertje gevochten. De school was behoorlijk streng en heel gereformeerd. Veel aanzien naar rang en stand, maar dat zal wel bij die tijd gehoord hebben. Geen echt opwekkend verhaal dus. Hier laat ik het even bij, aanvulling volgt.

  2008, Jan van Dijl

  Ik heb daar eerst een paar maanden in de 5e klas gezeten bij dhr P.

  Ik heb daar eerst een paar maanden in de 5e klas gezeten bij dhr P. van Efferen (toevallig toen ook mijn nieuwe buurman na verhuizing naar de toenmalige Bilderdijkstraat). Daarna in de zesde klas bij het hds Turkstra, een onderwijzer pur sang. Ik herinner me nog goed zijn zanglessen met heel veel vaderlandse liederen. Veel goeie herinneringen aan die school. Aanvulling volgt

  2008, Jan van Dijl
  ?