jan vanbeek

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van jan vanbeek en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  jan vanbeek heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Gymlessen in de Akragon, die sappige verhalen van van Engelen van warenkennis (bloemkolen op je jongeheer, het houtenjassenpark.

  Gymlessen in de Akragon, die sappige verhalen van van Engelen van warenkennis (bloemkolen op je jongeheer, het houtenjassenpark..)die enorme ijdeltuiterij van Schulte die ook warenkennis gaf. Die man kon hele lessen vullen met verhalen over zichzelf en over zijn dochter die paard reed en waarom hij elke middag na school een appeltje at. Het was de kunst om hem zo lang mogelijk aan de praat te houden met quasi belangstellende vragen. Hij kwam heel streng over maar we flikten van alles. Van de leerlingen herinner ik me Jaap nog en Meeuwis en Danny de Ridder. Faridh, Loes, Alice. O ja. die reis naar Parijs was geweldig. Zelf sta ik nu ook voor de klas op een basisschool en echt het is bereleuk. Jan van Beek

  Middelbaar Detailhandels Sc..., 1981

  In de Graaf Florisstraat begonnen.

  In de Graaf Florisstraat begonnen. Geweldige tijd gehad. Veel lol met vrienden als Gerard Holleman, René de Haan, Bert Verbeek, Hans Schuurman en mijn grote vriend Ed Meijs. Ik ben me er van bewust dat het vooral voor ons heel leuk was maar voor de docenten lang niet altijd. We hebben het hen soms erg moeilijk gemaakt. Vooral de heer Broek die Duits gaf en van Venlo naar Rotterdam was verhuisd had het bij tijd en wijle erg zwaar. Grote bewondering voor de docent natuurkunde, meen ik, die zijn les nogal eens vulde met het vertellen van bizarre verhalen. Die man zag ik zelden kwaad terwijl er soms reden genoeg voor was. Bij hem flikte je ook veel minder. Andere markante mensen waren de heer 't Lam, de fanatieke conciërge. Nam soms zelf de rol van directeur aan. Een man van orde en regelmaat. Mevr. Schreuder van Engels. Die onregelmatige werkwoorden kon ik op een gegeven moment wel dromen. Zo vaak over moeten schrijven. Terecht overigens. Zeer lief mens. Lerares Nederlands. Ben haar naam even kwijt. Is nog eens door ons toedoen overspannen thuis gebleven. Toen kwam de heer Boom haar vervangen. Dat hebben we geweten. Maar door haar ben ik wel van lezen gaan houden. Klassikaal lezen van Oeroeg en Wierook en tranen vond ik tot mijn eigen verbazing echt leuk. Ik weet niet precies hoe het zit maar mede door die leuke tijd ben ik in het onderwijs gebleven. Zo'n 15 jaar ben ik nu in het basisonderwijs werkzaam en het bevalt me nog steeds.

  Lagere Detailhandels School..., 1975

  Bij juffrouw van Vessem in de 1e klas gezeten.

  Bij juffrouw van Vessem in de 1e klas gezeten.Had de nare gewoonte om aan je oor te trekken. Ook nog 4 jaar bij meester Heymans. Oneerlijke man. Maakte onderscheid tussen slimme kinderen en moeilijk lerende kinderen. Persoonlijk niet zo veel last van gehad. Jeugd was een leuke tijd en daar hoorde de schooltijd ook bij. Zat bij Nathaniël (Natje), Ügur, Fred Polderman,Harry Woerst , Yvonne Lamers, en ook Ellen van Bergen en Jolanda Zevenbergen in de klas. Musical was erg leuk in de zesde klas.

  Kasteel Spangen, 1969

  ?