Jan van den Brink

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan van den Brink en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan van den Brink heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tja, de baan die ik had bood weinig toekomst en ik moest binnenkort de dienst in.

  Tja, de baan die ik had bood weinig toekomst en ik moest binnenkort de dienst in... en die politie leek me wel wat. De eerste dag op school werd er een karrevracht aan boeken uitgedeeld. Zoveel dat er al meteen iemand opstapte, omdat ie dáár niet voor gekomen was... Wij waren extern, omdat de school inmiddels al te klein was geworden. We waren ook de eerste klas die alleen uit Amsterdammers bestond. De school vond dat best bijzonder (wij niet) en verwachtte kennelijk nogal wat problemen met dat Amsterdamse gespuis... Klasseleraar Cupers (ex- paardendiender), tweede leraar "Polletje paraat" (ex BoPo) Tijdens dat jaar was Cupers de begripvolle man, die je nooit "afserveerde" als je iets niet geleerd had. Pol was een man die we allemaal vreesden. Hij kon bijtend reageren als iemand zijn lesje niet geleerd had (alles moest écht letterlijk en paraat, met alle punten en komma's) Pol kon ook behoorlijk sarcastisch zijn over de kledingdracht van mensen, als we een keer in burger waren. Op het examen waren de rollen omgedraaid. Daar was Pol de man die je vriendelijk en begripvol door het examen heen loodste en Cupers de man van de strikvragen en onverwachte wendingen. Heb ik meteen de wijze les geleerd dat niet alles en iedereen is wat het lijkt.... Brigadier en later adjudant Vis voor vorming (Beroemd/berucht om zijn les in "de broekhoest", waarvan wij allemaal dachten dat het humoristisch bedoeld was, maar dat hij bloedserieus meende....hetgeen ons alleen maar meer lachsalvo's ontlokte. De man was niet van deze wereld. Hij legde ons uit dat je in de houding moest springen als je het Wilhelmus hoorde en dat je maar beter vóór het Wilhelmus de radio uit kon zetten...) Brigadier en later adjudant Akkerman (excercitie), die ons alleen maar afkneep en so****og meer een karikatuur leek dan Vis... Kees (strootje roken) de Best (excercitie), die ons in ieder geval liet zien dat humor heus wel kon... De rij-instructeur, Ariës. Een vreselijke man, die niet naliet te vertellen wat alle ándere leerlingen allemaal fout deden... Leerlingen (achternamen voor de privacy weggelaten): Arno (werk ik dagelijks mee), Piet, Jaap (helaas verleden week overleden), Hans1 (helaas een aantal jaren geleden overleden), Hans2, Hans3, Simon, Marcel (werk ik nog dagelijks mee) Opa (volgens mij had elke klas een opa...), Frank, Johan, Ronald (redde het niet en werd later buschauffeur). Oei....meerdere namen weet ik ff niet meer, da's de leeftijd denk ik.... Leuke tijd, ondanks de kadaverdiscipline die er soms op school heerste.... De opleiding liep ook járen achter op de praktijk, hetgeen soms behoorlijk op de lachspieren werkte. Tóch.... dat paraat leren van wetteksten heeft me later heel wat profijt opgeleverd. Ik kan het codificatie-artikel nog dromen....

  Politie Opleidings School N..., 1975

  De school was vlak bij huis (woonde in de Marco Polostraat) De hoofdmeester was Kramer.

  De school was vlak bij huis (woonde in de Marco Polostraat) De hoofdmeester was Kramer. Geen echt aardige man, die bovendien geen weerwoord duldde. Hij had ook z'n favorieten, waar ik niet bij hoorde.. Hij had me een keer bijna van school gestuurd. Z'n kamer was een beruchte plek, waar je naar toe moest als je iets "heel erg fout" had gedaan. Juffrouw Strobach uit de lagere klas. Een lief mens. Turfgestookte kachels. Lauwe of warme schoolmelk (yuck...) in van die kartonnen driehoekjes. De jaarlijkse "groeiwedstrijd" met trompetnarcissen. Van de klas herinner ik me weinig. Ik weet nog de namen Astrid, Sjoerd Ruwaard, Jan Lam, Lucas, Chris, Harry (deed aan atletiek), Bert Polder, Jan in den Berken en Jan Meister. In het laatste jaar kwam er nog een meisje bij, waar ik hevig verliefd op was (zal ze nooit geweten hebben) Ze kwam uit het buitenland, Australië of Canada oid. Ik zat in de klas met mijn tweelingzusje, Thea.

  Vancouverschool, 1962

  Heb eerst 3 jaar Atheneum gedaan en ben toen afgezakt naar de Havo.

  Heb eerst 3 jaar Atheneum gedaan en ben toen afgezakt naar de Havo. Van het Atheneum herinner ik me het "Woepfestijn", 2 dagen lang allerlei festiviteiten, waaronder ouwe troep slopen in de kelder. Van het Atheneum herinner ik me weinig, behalve dat we een wiskunde leraar hadden waar het altijd keten was...Er constant uitgestuurd worden en dan een klaverjasje leggen op de gang of een schaakje maken. Oh ja, en de conrectrice, mevrouw Zwart. Een lief mens. Namen: Ad Kil, Werner Schaaphok (las altijd de Aloha bij gym) Paul, Arjen. Els, Frits (was een geluidsfreak, we hebben nog een keer een hoorspel bij hem thuis opgenomen) Daarna 2 jaar de Havo. Een leraar Nederlands, die wat rommelde met een leerlinge. Een aan drank en slagroomtaarten verslaafde geschiedenisleraar. Hij bracht me wel liefde voor de geschiedenis bij...met name de "Nederlandse revolutie". Je noemde de meeste leraren bij hun voornaam, dat was toen bijna verplicht.... Een werkweek in Parijs. Het examen, dat bijna "onderuit" ging omdat iemand de eindezamen opgaven zou hebben gejat tijdens het laatste schoolfeest.... Wat namen: Kees, Huib (een meisje), Mirella, Carla, Pedro Jie Sam Foek (onthouden omdat het zo'n rare naam was..)

  Cartesius Lyceum, 1968

  ?