Jan Smedes

Kent 0 personen

ASK_ME
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Smedes en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Smedes heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het is al zo'n 40 jaar geleden dat ik op deze school zat, maar ik kan nog veel namen van de leerlingen herinneren.

  Het is al zo'n 40 jaar geleden dat ik op deze school zat, maar ik kan nog veel namen van de leerlingen herinneren. Mijn eerste juf was juf Smedes. Zij begon de dag altijd met een klein stukje uit de bijbel te lezen. Meende dat zij ook gereformeerd was. Daarna kwam juf Tineke Waalkens, waar ik twee jaar "les" van kreeg. We maakten wandelingen door Schildwolde en voor de "grote" leerlingen was er een tuintje achter de school, waarin je iets mocht verbouwen. Jan de Roos heeft ook eens wat voor ons gezongen bij de school. Wat het was weet ik niet, want het was niet te verstaan. Het was in elk geval een leuke tijd.

  Kleuterschool Bambi, 1964

  Ik kwam in op de mts toen hij voor de tweede jaar bestond.

  Ik kwam in op de mts toen hij voor de tweede jaar bestond. De werktuigbouwkunde klas zat in het lokaal waar later energie-techniek in zou komen. Tijdens de praktijklessen werden allerlei voorwerpen gemaakt, die in het hoofdgebouw benodigd waren, zoals de bijvoorbeeld luchtroosters op de deuren. Voor het vak duits moesten we naar de lts aan de westersingel en voor gymnastiek naar de sportvelden aan de netweg. Toen het gymlokaal klaar was bij de mts hadden we ook boksles, maar dat was al snel afgelopen toen er iemand in de andere klassen iemand knock-out sloeg. Leraren die ik mij goed kan herinneren zijn Fokkens, Riedstra (ook onderdirecteur), Kuipers (machinebankwerken), mevr. Visscher, Veldwiesch (die geen 10 op het rapport wou geven), Volbeda (wiskunde). Van Volbeda heb ik ontzettend veel opgestoken op wiskunde gebied. Later trof ik hem nog wel eens met zijn dochters bij het schildmeer. Ik heb het exacte vakkenpakket gekozen om door te gaan naar de HTS, maar om gezondheidsredenen ben ik na 1 1/2 jaar teruggekeerd naar de mts om het stagejaar te doen. Namen van leerlingen uit mijn klas, die ik herinner zijn: Jurrien Sterenberg, Harry Pieterman, Harry Buist, Gerko de Jong, Frans van Opstal, Reiny Scharft, Sietse Renzema, Elzo Medema, Elzo Jager, Joost Karstmeier, Kees Olinga, Erik Achterhof, Hendrik-Jan Nieland, Lammert Hekman,Peter Lutmers, Geert? Staats, Harry Koops, Albert Oostland, Tammo Drewel. Er waren nog meer leerlingen maar helaas ben ik die namen kwijt. De omgang met de leraren was erg prettig en er werd niet veel ge-ouwehoerd. 's Middags zaten we altijd voor het fietsenhok of we gingen zomers zwemmen in het zwembad, tegenover de school. De concierge de heer Kahle was ook een hele goede gastheer. Toen wij met een aantal jongens een meetproef moesten overdoen, trakteerde hij ons op zelfgemaakte loempia's. Al met al moet ik zeggen dat ik achteraf een heel leuke tijd op de mts gehad heb.

  MTS, 1976

  Ik kan me nog herinneren dat we altijd achter de school stonden en dat daar gerookt werd, hoewel dat verboden was.

  Ik kan me nog herinneren dat we altijd achter de school stonden en dat daar gerookt werd, hoewel dat verboden was. Grimme de concierge kwam dan om ons daar weg te sturen. Tussen de middag zat ik vaak te dammen met Ina Fluks, die ik daar dammen geleerd heb. Verder hadden we les van Ludde Vink - altijd lol schoppen in de klas en toch nog wat leren, Medema 'Banaan', Hinrichs 'Sjimmie', Gert Wiers, Veenstra 'Jan Fien', Westerloo 'Henkie', Bramsleven 'Brammetje', Struik 'Harm Flap', Rengers 'Spook', Buls 'Bulletje'. Verder herinner ik me Bergsma waarvan ik geen les had, maar een heel erg vriendelijk man was. Het mooiste wat ik me herinner was een schoolreis naar Belgie. In Eupen zaten we in een jeugdherberg waar ook een school uit Dirksland was. Van een zekere Heleen heb ik daar voor het eerst een tongzoen gehad. Verder was Gerard Tonkens de grootste lolbroek in die tijd. Hij kwam met de trekker op school als het slecht weer was. Verder was er ook nog een leraar uit woldendorp, de heer Slijster, die ook nog een poosje wiskunde gaf, waar ik minder van begreep dan van Feenstra. Heb de tijd op de MAVO als zeer vervelend ervaren, mede door de vele pesterijen van mijn klasgenoten. Ben daardoor erg onzeker geworden en dat is eigenlijk nooit meer over gegaan.

  G.H. Drese school, 1972

  ?