Ontdek PLUS

jan saeys

Kent 1 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van jan saeys en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    jan saeys heeft 6 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na mijn diensttijd (6 jaar KVVer) op kosten van het min.

    Na mijn diensttijd (6 jaar KVVer) op kosten van het min. van defentie naar de HTS. Elektronica-informatie techniek. Was een warrige tijd,zat niet bij een vaste groep, maar zwierf meer langs de noodzakelijke cursusen. Had voor veel vakken vrijstelling vanwege mijn "opleiding en ervaring" bij de KLu. Achteraf gezien was dat ook wel zo. HTS in drie jaar daarna naar de TH Twente-Ir laatbloeier dus

    Hogere Technische School (HTS), 1972

    Als klein kind was het Kennemer mijn speelterrein omdat ik tegenover de school woonde en mijn vader daar leraar was.

    Als klein kind was het Kennemer mijn speelterrein omdat ik tegenover de school woonde en mijn vader daar leraar was. Ik kende ieder hoekje van de school, wist de manieren om, ook al was die potdicht, er toch nog in te komen. Mijn "grote" vriende waren de concierge Pooters, later Walchien, en de tuinmannen Jan en Gerrit. Zat vaak te 'freubelen' bij de administratie. Het grote gebouw met aan het eind van de rechter vleugel het biologielokaal met praktijkruimte met die beienkorf en dat griezelige skelet, de andere vleugel het natuurkundelokaal, dat hokje met die enorme bobine, de ruimte voor de amanuensis, Hr Zeepvat toen, later werd dat Hr ??. verder het scheikunde lokaal, waar ik uren naar de Hr. Kee kon kijken als die aan het glasblazen was. De trap waar alleen de leraren mochten komen... Mijn vader was altijd druk voor de school, in het weekend schriften nakijken (die ik zaterdag's uit lokaal 16 moest ophalen, thuis proefwerken stencillen, de tekeningen "hang boven je bed" met uitleg < en >, de geboden "Gij zult niet door nul delen; SAE 1:1" , ga maar door. Dat was dus de 'grote' school waar ik ook naartoe wilde. Na de eerste keer gezakt te zijn voor het toelatingexamen, 1960 geslaagd en naar 1A. Vanwege mijn bekendheid met de school meteen gekozen als klassevoorzitter. Dat betekende dus ieder dag het klasseboek en de presentielijst meeslepen. Van leren kwam niet zoveel, alle ander actieviteiten (feestcomissie, commissie van bijstand, interlyceales, sportdagen, en dan nog meedoen aan alles wat Lennaert bedacht, waren veel leuker. Met mijn schoolprestaties hadden collega's van mijn vader meer moeite. Schouten had een aanpak, 'jantje, let je wel heel goed op dat en dat' wat je prompt de volgende dag in het proefwerk tegen kwam. Natuurlijk wist mijn vader eerder mijn behaalde resultaten dan ik. Maar hij liet daar nooit iets van merken. Zijn stelling was "op school ben je mijn leerling, thuis mijn zoon" Terug naar de school, ik heb daar een hele leuke tijd gehad, met veel dierbare herinneringen.Een leuke en goede omgang met je mede leerlingen en docenten. Maar gemeen zijn konden we ook wel. zoals Mw. Hartman (engels) die de boel moeilijk onder controle kon houden, en dan die nieuwe leraar natuurkunde, waarbij regelmatig meer leerlingen op de gang stonden dan er nog in de klas waren. De arme man heeft dat schooljaar niet volgemaakt.

    Kennemer Lyceum / SGM Kennemer, 1960

    Ik heb een jaar op de bornwaterschool gezeten, dat was de 7e klas.

    Ik heb een jaar op de bornwaterschool gezeten, dat was de 7e klas. Nadat ik gezakt was voor het toelatingsexamen waren mijn ouders ervan overtuigd dat meester Klein Poelhuis, met z'n biljartkeu en zware stem mij wel klaar zou stomen voor een volgend toelatingsexamen. Dat is hem ook nog gelukt! Hij was altijd erg streng en duidelijk aanwezig. Was hij toen niet het hoofd van de school? Ik kan me wel herinneren dat andere scholieren bij ons in de klas behoorlijke uitbranders kregen als ze iets hadden uitgespookt. Met wie ik toen in de klas heb gezeten, weet ik niet meer, maar ik heb wel met vele klasgenootjes na schooltijd gespeeld en kattekwaad uitgehaald. Ik woonde toen in Overveen tegenover het Kennemer.

    Openbare Bornwaterschool, 1959