Jan Plat

Kent 2 personen

Single
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Plat en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Plat heeft 2 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  toen nog School met den Bijbel geheten; alleen de kleuterschool gevolgd, omdat de openbare school geen kleuterschool had.

  toen nog School met den Bijbel geheten; alleen de kleuterschool gevolgd, omdat de openbare school geen kleuterschool had. De school stond toen op een andere plek aan de Ten Holtheweg. Ik woonde aan de Blaankamp, naast het fietsenhok. Steenwijkerwold heette toen nog Kerkbuurt! Momenteel staat nog een deel van de school overeind en wordt gebruikt als peuterspeelzaal. Ik kan mij juffrouw Lampe nog herinneren. Tevens, dat je bij wcbezoek een balletje met een touwtje eraan moest meenemen, zodat de juffrouw kon zien, dat er nog een kind op de wc zat. Ook de afscheidsavond van de kleuterschool om naar de "grote" school te gaan. Dit werd in een voorloper van Het Centrum gehouden. Ik was mijn broek kwijt en moest daarom huilen. Volgens mij speelde ik met o.a. kinderen van de familie Klaassens; die woonden naast de school, omdat vader hoofd van de school was. Eén kind was ziek ( Wilma?) en lag op bed en is tenslotte erg jong overleden. Erna naar de OLS =openbarelagereschool ( nu Woldschool)gegaan.

  Immanuel, 1964

  de normale 3 jaar gevolgd.

  de normale 3 jaar gevolgd. Eerst 4 semesters en toen startte men met leerjaren, dus dit nog 1 jaar gevolgd in het nieuw gebouwde hoofdgebouw. Ervoor dus in noodgebouwen/barakken les gehad. Gestart met 16 leerlingen: 3 mannen en 13 vrouwen. Geëindigd met 12 leerlingen, waarvan 9 van de oorspronkelijke 16! Les gehad van de huisartsen, maatschappelijk werkers, de directeur ( Cranen), psychologen/pedagogen, fysiotherapeut. Leuke, pittige groep! Wij zouden ontslag krijgen bij diplomering, maar na dit aangekaart te hebben, hebben ze toch besloten, dat wij een 80% aanstelling voor onbepaalde tijd zouden krijgen en dit is gelukt. Na 3 maanden een voltijdsbaan gekregen door op een vacature te reageren en sindsdien werk ik nog steeds op Mariëncamp, dus op dit moment ( 02-08-2007)ruim 26 jaar! Sinds de grote verhuizing van oktober 1996 op de Boeier. De functie heet nu zorgcoördinator. Van de 13 leerlingen die samen met mij eindigden, werken er, volgens mij op dit moment, nog 5 op Mariëncamp ( inclusief ikzelf) en/of voor de Trans( Alka, Janneke, Wietske en Paul). Alie woont vlak bij mij in Peelo en werkt als huisvrouw thuis. Lizette ging direct na diplomering naar Heemstede (?), Monique naar Ameland om er een disco te gaan runnen(?), Willy en Janny zijn richting Heel in limburg gegaan(?) Elly naar haar eigen bakkerij(?), Fekelien weet ik niet en Ans naar Emmen ( Leeuwerikkenveld)? Volgens mij heb ik dan iedereen gehad.

  Z-opleiding Huize Mariencamp, 1982

  kort op school gezeten; de school duurde toen 3 jaar en ik ben in het tweede jaar, meteen na de kerstvakantie met de opleiding gestopt, omdat ik het zwaar vond en het toen ter tijd toch niet de toekomstige baan was, die bij mij paste.

  kort op school gezeten; de school duurde toen 3 jaar en ik ben in het tweede jaar, meteen na de kerstvakantie met de opleiding gestopt, omdat ik het zwaar vond en het toen ter tijd toch niet de toekomstige baan was, die bij mij paste. Ik was nog te verlegen en te lief. Ik heb stages gelopen in Blankenham, Nijensleek en Steggerda.

  R.K.Pedagogische Academie, 1979

  ?