Jan Peter van Leeuwen

Kent 1 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Peter van Leeuwen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Jan Peter van Leeuwen heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Kwam hier halverwege het jaar op school, laatste klas kleuterschool.

  Kwam hier halverwege het jaar op school, laatste klas kleuterschool. Daarvoor zat ik op een Christelijk schooltje in Scheveningen waar men kinderen die praatten, hun mond dicht plakte met een pleister. Je gelooft het bijna niet. (daarom is het woord christenhond ook niet altijd een scheldwoord maar soms de enige juiste benaming) Maar deze school was heel leuk. Een echte verlossing. Aardige juf, mevrouw Goedhard, geloof ik. 1e klas was minder leuk. Werd daar tot knopje gecategoriseerd. Sommigen zelfs tot blaadjes, dus die zouden dan nooit bloeien? Wat een waanzin. Vergeef ze want ze wisten niet beter. Ik kan me nog een paar vriendjes herinneren, Brammetje (indonesiche afkomst)Jasper (van de wasserette) Andre Scheer (met wie ik eerst ruzie had, Peter Pannekoekenscheter) Ook de dochter van juf Donselaar kwam wel eens spelen. Een heel druk meisje! Ik weet nog dat we de eerste schoonschrijfles zouden krijgen. In de middag. En ik was te laat omdat mijn moeder zo nodig een wandeling met ons wilde maken in de duinen. O wat vond ik dat erg. Te laat op zo'n belangrijke les. Rood hoofd van schaamte. Ik heb nog steeds een collage die de klas maakte omdat ik een broertje kreeg. Daar werd een project van gemaakt door de lerares. Dat was toch wel erg schattig.

  Constantijn Huygensschool, 1969

  Best een leuke schooltijd gehad.

  Best een leuke schooltijd gehad. Wel herinner me als de dag van gisteren de hete zomermiddagen die eindeloos leken. Steeds hoopte je op dat extra speelkwartier in de middag dat ook soms werd gegeven. Eindeloze cijfersommen en ik kan nog steeds niet rekenen. Het boekje van Van Zandvoort dat al in 1870 verouderd was gebruikten wij nog steeds. Geen wonder dat een brood 3 cent kostte en een halve liter melk 2 1/2 cent. Maar wel aardige leraren, aardige concierge en een enthousiast hoofd van de school. Wel eens ruzie gehad met meester Koster die behoorlijk hard uit de hoek kon komen. Maar uiteindelijk bleek dat hij alleen maar zo boos werd om je tot betere prestaties aan te zetten. En hij had zeker gevoel voor humor. Leuke tijd gehad Een reunie van onze 6e klas zou grappig zijn. Bv in de kroeg van Kees.

  Vondel-School, 1971

  Dit was mijn ergste school tot dan toe en gelukkig mijn laatste.

  Dit was mijn ergste school tot dan toe en gelukkig mijn laatste. Benauwende en hypocriete sfeer. Rijke Roomse leven? Dit was geestelijk armoede! Leraar Engels Arie: 'ben je loops' tegen een meisje dat van bank verwisselde. Sprak slecht Engels. Later is hij in Hanoi gaan klussen waar hij zich als professor uitgaf. (ach Arie effe biechten en je gaat wel naar de kinder hemel) Leraar Jaap die Frans gaf, vulde 90 procent van de tijd met oefenen multiple choice. (ja zo kan ik ook 5 talen geven) Leraar economie rookte 'sjekkies' tijdens zijn les, die overigens verder heel slecht was. Rector Hueskens bezat geen sprankje oprechtheid. Stuurde mij van school wegens de 'Leugen' maar het ging hem om de centen. (ik had net staats-examen gedaan en als ik vakken zou halen dan zou er volgend jaar voor de school minder vergoeding tegenover staan) Als er een hel is dan mag Hueskens daar tot in de eeuwigheid leugen met een kleine 'l' op zijn voorhoofd kerven. Wel positief: (namen vergeten)leraar maatschappijleer, (want hij leek wel integer) en ook leraar die gosdienst les gaf (oudere man ook ex priester)want er was iets van tijfel bij hem: 'is dit nu allemaal wel goed?' Zeer positief: leraar latijn, Wenneker, een aardige, zachtaardige, erudiete man die mij weer bijspijkerde in het latijn. Et audi altera pars.(ongelovenlijk dat ik dat jaar voor het staatsexamen latijn een 6 haalde, na 2 jaar Havo en 3/4 jaar 5e klas Hageveld.) Dankzij het wegsturen van school ben ik rechten gaan doen dat helaas niet over rechtvaardigheid ging maar over conflictsoplossing.

  College Hageveld, 1982

  ?