Ontdek PLUS

jan lamers

Kent 1 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in Nieuwegein

    Bekijk het volledige profiel van jan lamers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    jan lamers heeft 11 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Eerst 4/5 Havo op de Oude Velperweg.

    Eerst 4/5 Havo op de Oude Velperweg. Als leerling uit een van de boerendorpen, was een 'stadse school' wel iets anders dan we waren gewend. Binnengehaald door conrector Ton van Bennekom. De meest favoriete leraar was desondanks toch Mr Elephant (Van de Bilt). Naast Engels heb ik van hem nog veel meer geleerd. Ook Frans van mevr Donkers was de moeite waard, hoewel ik er erg veel moeite met deze taal had. De reis naar Parijs in 1969 was absoluut een hoogtepunt met o.a. Denis Latiers en Jan de Kruijf. In 1970 eindexamen als eerste Havon lichting op het KGL. Vanaf 1970 5/6 Atheneum op dezelfde school aan de Velperweg. Wiskunde van Marius Lehr. Gelukkig dat ik in het eerste jaar voor wiskunde in een kleine groep zat (Theo Vos, Stef Ordelman, Annie Roelofs, Ineke Beemster, Annemiek Wieland en Ton Selten), anders was ik er onder door gegegaan. Ook memorabel waren de lessen (en niet alleen Frans) van Herman Gudde. Daarnaast ook veel plezier gehad met John Engels (Engels)en wederom was de reis naar Londen een hoogtepunt. In 1972 deden we dan als eerste KGL lichting eindexamen Atheneum, met nog een oudewets schriftelijk en enkele weken later een mondeling examen met daarbij een externe gecommiteerde.

    Katholiek Gelders Lyceum, 1968

    Na juffrouw Schamp en juffrouw Turk in de derde klas de Amsterdamse meester Altena en niet de gevreesde meester Elemans.

    Na juffrouw Schamp en juffrouw Turk in de derde klas de Amsterdamse meester Altena en niet de gevreesde meester Elemans. Waar die naar toe is gegegaan weet ik niet meer. De Uitspraak van Henkie Schuiling zal mij altijd bij blijven: "Um, um zei Crum en alle keutjes vielen um". Ik geloof dat deze Amsterdamse meester deze Drielse humor niet zo kon waarderen en dat Henkie hiervoor een tijdje in een van de hoeken van het klaslokaal heeft moeten staan. Hoogtepunt was wel het door Altena georganiseerde schoolreisje met de bus en de trein naar het grote en verre Amsterdam. Naast Artis en de rondvaart werd de Drielse schooljeugd ook blootgesteld aan cultuur, het vermaarde Scapino jeugdballet in theater Carré, het theater waar ik nu al 30 jaar dagelijks langs loop op weg van de metro naar mijn werk. In de vierde klas meester Jo Reijmers uit Haalderen die elke dag met zijn brommertje naar Driel kwam. Hij heeft nog geprobeerd mijn handschrift te verbeteren, hetgeen wel enigzins is gelukt, maar toch ben ik blij dat er nu tekstverwerkers zijn. Na meester Clerkx in de vijfde (de klas werd ingedeeld in voetbal teams, ik zat in de groep Fortuna '54) dan naar de klas van de bovenmeester Van Rooyen. Poolse liedjes geleerd om te zingen bij de onthulling van het Polen monument voor het klooster. Ook het zingen in de kerstnachtmis was nu voor ons weggelegd. In de zomer van 1963 doe ik dan de deur van de Stanislaus school voorgoed achter mij dicht om naar mijnheer KOCK te gaan op de RK Ulo school St Aloyius in Elst.

    Sint Stanislausschool, 1957

    Door een ziekenhuisopname aan het begin van het eerste schooljaar, was het voor mij toch te lastig de eerste klas te halen.

    Door een ziekenhuisopname aan het begin van het eerste schooljaar, was het voor mij toch te lastig de eerste klas te halen. Ik herinner mij avonden overschrijven van de Duitse spraakkunst voor Janssen omdat er weer een onvoldoende was gehaald. En dan had je het ingeleverd en dan scheurde hij het voor je ogen kapot boven de prullenbak. In 1962 was Henk Rutgers de nieuwe leraar wiskunde en al snel dacht iedereen dat hij een oogje had op juffrouw Peeters van Frans. Na het eerste jaar doubleren liep het van een leien dakje. ULO A en B en middenstand kon ik in de zomer van 1968 in mijn zak stoppen. Meest markante leraren: natuurlijk meester Kock himself, maar ook zijn broer Frans die volgens onze waarnemingen nog wel eens flink ruzie had met de baas. Meester Kock stond vaak bij de deur om ons aan te moedigen om de voeten te vegen. Bij beurten van Van Dooremalen was het goed om de beweging van de schaakstukken te kennen. Dan kon je anticiperen of jij aan de beurt kwam. Het moeilijkst was dat bij de paardensprong, maar ook bij de koning. Natuurlijk kun je ook niet om dhr Loonen heen met zijn onvermijdelijk doos Ritmeester sigaren in zijn colbert. Waarom hij zijn sigaren eerst half opat heb ik nooit zo goed begrepen. Zijn handelsrekenen, boekhoud, natuurkunde (ik heb het schrift uit de eerste met de vragen en de antwoorden nog in mijn boekenkast staan), menskunde lessen waren onvergetelijk. In de vierde waren er nog bezinningsdagen bij Ons Erf in Berg en Dal. Ik geloof niet dat de kapelaan die mee was, daar minder goede herinneringen aan heeft overgehouden. Klasgenoten in die tijd: Jan Hendriks, Andre van de Logt, Piet Jousma (kwam ik jaren later nog eens in Monschau tegen), mijn dorpsgenoot Theo Vos, Rudie Berns, Peter Jansen, Thea Pes, Wilma Philipsen enz.

    St. Aloysius Mavo, 1963