Jan Folkers

Kent 58 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Folkers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Folkers heeft 3 klassenfoto's en kent 58 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De school werd geleid door de meesters Brader en Wever, die de wind er goed onder hadden, niet te beroerd waren om hier en daar een tik, al dan niet met lineaal, uit te delen, maar ook, als dat nodig was de gezelligheid niet vergaten.

  De school werd geleid door de meesters Brader en Wever, die de wind er goed onder hadden, niet te beroerd waren om hier en daar een tik, al dan niet met lineaal, uit te delen, maar ook, als dat nodig was de gezelligheid niet vergaten. School was toen nog gevestigd aan de Heerenstraat naast schoenmaker Hertsenberg aan de ene kant en fietsenwinkel Wehkamp (?) aan de andere kant, tegenover warenhuis Bemboom, nu het verkoophuis van licht beschadigde artikelen van Wehkamp Postorderbedrijf. Klasgenoten van mij waren in 1961 toen ik voor het eerst naar school ging o.a. Joop van der Weide, Roelof Baas, Henk Span, Wilma Nevenzel, Femmie Smit en Harrie ter Horst, en een paar jaar later ook nog Lies en Herman Karperien, die overkwamen van 2 andere katholieke scholen. Schoolgenoten jonger dan mij (in willekeurige volgorde): Thijs en Bert van der Weide, Margriet en Ineke Oosterveen, Roel Uilderiks, Jaap Rieks, Christien Schonewille, Dirk Meijer, Marrie Sloots, Harrie en Herma Karperien, Jan Booy, Hennie Brink, Aty Sloots, Wim en Henny ter Horst, Gert Jan de Boer, Jeanet Mastebroek, Wim van Goor. Oudere schoolgenoten (ook in willekeurige volgorde): Greetje en Willy Uilderiks, Lies Rieks, Adolf en Gina Brader (ja, zoon en dochter van..), Haike Mintjes (van de zuivelfabriek), Daan de Vries (voetbalmaf), Hans en Riekie Meijer, Martha Wildeboer, Ineke Hammer, Jeanet van Goor, Jan van der Weide, Klaas Smit, Willy Zwiers, Truus Luinge.

  OBS Noorderkring, 1961

  HAVO 4 klas; een heftig jaar met ups en vooral veel downs, zeker v.

  HAVO 4 klas; een heftig jaar met ups en vooral veel downs, zeker v.w.b. de studie; 't ging niet altijd even goed, om eens zachtjes uit te drukken. De onvermijdelijke concierge Fekkes met z'n kromme benen, rector Besselse (die weinig gevoel voor humor had, zeker in combinatie met de hoge bomen voor de school) en z'n trawant Arie van Gent de con-rector zijn de eerste herinneringen aan het personeel en gelijk weer kippevel. Verder herinner ik mij Prop (Engels), Poortman (Nederlands), Rypkema [(Biologie) waar het uitkijken was, want een asbak of sleutelbos was zo gegooid], v.d Heuvel [(Solon) Geschiedenis], Smittenberg (Aardrijkskunde), Van Rossum (Tekenen), Roest (Geschiedenis), een leraar Handelskennis die absoluut geen orde kon houden, en twee leraressen die met korte rokjes en opgetrokken benen op de voorste bankjes gingen zitten (wie kan mij nog aan de namen helpen?). Leerlingnamen: Johan Poppinga, Adolf Brader, Jan Kruiming (Lubbert), Joyce Sandifort, Janneke Kruijer, Bram Geerlings, Edward de Boer, Bé Tangenberg, Enne Riemersma, Jan Prins, Gerard Bosman, Jan Huurdeman, Ewout van Veen, Roel Muskee. De werkweek in het Zilveren Schor in Arnemuiden (eind 1971) was een absoluut hoogtepunt o.l.v. Roest en Van Rossum.

  Rijksscholengemeenschap (Ly..., 1971

  Op de Jan van Arkel ging ik, verspreid over de drie jaren die ik daar doorbracht, om met o.

  Op de Jan van Arkel ging ik, verspreid over de drie jaren die ik daar doorbracht, om met o.a. Annelies en Jolanda van der Stoep, Fenneke Ballast, Werner Damman, Roel Rietberg, Jaap Lub, Werna de Leeuw, Tiny Kelder, Wout Kelder, George Ellis, Willem van der Heyden, Johan en Willem Nijzink, Jos Mulder, Willem de Jong. Andere medeleerlingen waarvan mij nog de naam tebinnen schiet zijn Harrie Kremer, Johan ten Brinke, Fetje de Frêtes, Mannes Schoppink, Maartje Koppenol, Rieks Verheijen, Erna Vos, Gert Jan Hans, Henk Nijeboer, Henk Mulder, ??? van der Belt. Ongetwijfeld ben ik nog wel enige bekenden vergeten, mijn welgemeende excuses daarvoor. Het was een school waar een beetje in de pas lopen bijzonder op prijs werd gesteld. De rector, de heer Drewes, was het type dat het liefst met een stok klaar gestaan had om je in het gelid terug te meppen, maar zijn functie als gemeenteraadslid stond hem een dergelijk optreden niet toe, althans zo kwam zijn optreden iedere keer weer bij mij over. Zijn rechterhand, conrector Hoving was een veel gemoedelijker man, die je bijna niet kwaad kon krijgen, maar wel duidelijk was in zijn doen en laten; je wist wel wat je aan hem had, dit in tegenstelling tot Drewes dus. Ook de concierge, de heer Kampman, moest je nog wel eens met een bezoek vereren, bij te laat komen bijvoorbeeld, maar wanneer je hem te vriend had, regelde hij op de zijn welbekende manier wel iets voor je. Leraren in die tijd waren Houtzager, mevr. Van Rijn, Tack, Lobbes, mevr. Zunnebeld (later mevr. Lobbes), Hoving, Heystek, de Roo, de Weerd, Jagtenberg, Wessels, Jansen.

  Jan van Arkel, 1972

  ?