Ontdek PLUS

Jan van der Wal

Kent 0 personen

MARRIED , 5 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jan van der Wal en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jan van der Wal heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na de bevrijding mei 1945 kwam ik op deze school terecht die toen aan de Molleruslaan lag.

    Na de bevrijding mei 1945 kwam ik op deze school terecht die toen aan de Molleruslaan lag. Ik kwam even in de 2e en verder in de 3e bij juffr. Haan.Het hoofd was hr. Burema. Namen die ik me herinner van vrienden/klasgenoten: Peter v.d. Ploeg, Karel Henkemans,Koen Meijer, Gerard Politiek. In juni 1946 was ons huis in Arnhem voldoende hersteld en gingen we weer naar Arnhem, waar ik op de Tamboersbosjeschool kwam.

    de Parkenschool voorheen Ri..., 1945

    Na enkele weken opschool gezten te hebben in Arnhem (Tamboersbosjeschool, tijdelijk elders) kwam ik na de verloren slag om Arnhem en de evacuatie september 1944 op deze school.

    Na enkele weken opschool gezten te hebben in Arnhem (Tamboersbosjeschool, tijdelijk elders) kwam ik na de verloren slag om Arnhem en de evacuatie september 1944 op deze school. Ik woonde bij mijn grootouders en oom en tante Overbosch van de kruidenierswinkel.Ik weet geen namen meer van klasgenoten, alleen Hein Vorderman die niet in mijn klas zat (van de slijterij). Ik had in de 2e juffr. Wezendorp, na Pasen (de overgang was met Pasen hr. Langevoord. Na de bevrijding vertrokken wij naar Apeldoorn.

    Openbare Lagere School, 1944

    Hoewel ik nooit ben blijven zitten had ik het vooral in de 3e en 4e klas niet naar mijn zin.

    Hoewel ik nooit ben blijven zitten had ik het vooral in de 3e en 4e klas niet naar mijn zin. Ik was jong en klein en voelde me niet thuis in de nogal elitaire sfeer van de school. Ik zat als vrijwel enige beta-georienteerde tussen toekomstige alfa's. In de laatste 2 jaar had ik het beter naar mijn zin. Sommige leraren (Bonger, Schuringa) lieten duidelijk hun minachting blijken voor betazaken. Van de Engelse vertalingen van Zeilmaker en Cicero begreep ik niets. Wiskunde werd heel goed gegeven door Vredenduin, en daar was ik ook goed in, maar hij kon vlijmscherp zijn. Mijn favoriete vakken waren scheikunde en natuurkunde, maar Labruyere (Labby) was niet zo goed in uitleggen en experimenten. De school deed wel veel aan allerlei activiteiten, waarvan mij vooral de herfst- en lentewandelingen zijn bijgebleven en de schaatstochten op Loosdrecht.

    Stedelijk Gymnasium, 1949