Ontdek PLUS

Jan de Bloois

Kent 6 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan de Bloois en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan de Bloois heeft 2 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na 2x de 1e klas op het Simon Stevin kon ik naar 2 MAVO aldaar.

  Na 2x de 1e klas op het Simon Stevin kon ik naar 2 MAVO aldaar. Dan liever terug naar Naaldwijk, in Den Haag was je als Westlander toch een buitenbeentje. Wel vreemd om op zaterdagochtend weer les te hebben. Natuurkunde van Hueck, uit de klas gestuurd worden met leraarsdochter Wendela van 't Zand, het Duitse gedicht wat we moesten leren (Fuchs und Igel) ken ik nog steeds....en ook het rijtje mit, nach, neben, und so weiter (danke, Herr Veldhuis). De banaan, die Ewout Vreugdenhil op dierendag aan Bergsma gaf en hiervoor drie dagen van school gestuurd werd....Ewout was de enige die MULO B ging doen. Leuke examentijd. Geen druk bij mij, want ik had al toelatingsexamen gedaan voor de MTS. Herrinner me verder Hans Wapenaar, Cees Smit, Jannie Boon. Tijdens een vakantie in Duitsland (Hellenthal) voor het eerst verliefd geworden. Ze heette (en het nog steeds) Yvonne en ze kwam uit Nijmegen. Dire jaar mee geschreven, hierna uit het oog verloren. Ik heb haar hier gevonden, maar nog geen kontakt gezocht.

  Gemeentelijke Dalton MAVO, 1966

  Ik moest nog 12 worden, toen ik op de Melis Stokelaan kwam.

  Ik moest nog 12 worden, toen ik op de Melis Stokelaan kwam. Wat een verschil met een dorps-lagere school. Je werd als Westlander best wel gepest door "die Hagenezen". De lessen waren leuk, ik herinner me Sekrève (Nederlands), Van Randwijk met zijn verhalen over zijn rode zwembroekje). De danslessen in de Zuidlarenstraat. Op een meisje was ik helemaal verliefd, maar ze zag mij niet staat: Andrea Heskes. Ook Annie Zwier herinner ik mij nog. Ik zat met een paar plaatsgenoten in de klas, zoals Elly Eveleens en Bram Boekestein. Die had een subliem geheugen en haalde allemaal negens en tienen. Van Randwijk bewaarde mijn Engelse proefwerken voor het laatst: "en de Bloois.....een 1!". Ik bleef dan ook zitten, dat eerste jaar. Na 2 jaar Den Haag ben ik naar de 2e klas van de MULO in Naaldwijk gegaan. Hierna weer naar den Haag, naar de MTS op de Leyweg.

  Simon Stevin Scholengemeens..., 1964

  MTS stond toen voor Menger Tucht School.

  MTS stond toen voor Menger Tucht School. Veel geleerd, veel weer vergeten. Eerste jaar 10 uur tekenen per week, ik wou toen technisch tekenaar worden, prima naar mijn zin. Natuurkunde was leuk, scheikunde snapte ik niets van. Ooit nog buizenversterker gekocht van Fred Hermesen. Mijn Kreidler gestolen uit de fietsenkelder.

  Haagland Techniek (MTS/UTS ..., 1969