Bekijk het volledige profiel van Jan Bon en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 7

Jan Bon heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

[nu: inform-it.org] In die tij...

[nu: inform-it.org] In die tijd heette de school nog 'Rijks Hogere Burger School (RHBS)'. De MMS (de Middelbare Meisjes School (:-), bestond toen nog) die inhuisde in het imposante schoolgebouw. De kroeg (Parkzicht) aan de overkant van de straat waar je al heen kon als je je Engels huiswerk goed had gedaan. Harm, die z'n alternatieve protest tegen de maatschappij vanuit die hele hoge dakgoot schreeuwde en later suiker in de benzine van de legertanks gooide. De leraar Duits die er met dat stuk van Franse les vandoorging. De geschiedenisjuf (Suus) die de bordewisser stuk sloeg op de bordpapieren muur om het lawaai aan de andere kant te laten ophouden. Die leraar Wiskunde die de klas stil kon laten zitten door alleen maar aanwezig te zijn (maar wat hadden we 'm mooi te pakken met een vissnoer over die hoge TL-balken naar achter het schoolbord: het duurde heel lang voor hij door kreeg waarom de hele klas af en toe de slappe lach kreeg....) en ga zo maar door: mooie tijd was dat! (mijn mailadres: j.van.bon inform-it.org met puntjes en zo ertussen)

2004, Jan Bon

[nu: inform-it.org] Als eerste...

[nu: inform-it.org] Als eerste en enige student biomathematica kreeg je solo-onderwijs van Reddingius en Schaafsma. Pendelen tussen Haren (bio) en WSN (wiskunde): je fietste wat af! Jaren als student-assistent in wiskundige bijvakken voor biologen: ik heb er veel voorbij zien komen. Het was de enige manier om aan de dienstplicht te ontsnappen en toch in een inkomen te voorzien: in die tijd mocht je nog zo lang je wilde als extraneus ingeschreven staan; de bul kon je op afspraak afhalen: ik heb het kunnen uitstellen tot 1979.... Zijn er nog meer mensen met een onvoldoende voor zoologie door hun kandidaats gekomen? Moest je ook maar niet vrijen met de dochter van de lector... En Rudy Drent: dat was niet leuk. Afstuderen op het onderwerp 'bluf' was wel leuk! En de onderwijskunde-opleiding: daar denk ik nog wel eens aan terug; helemaal los kwam je daar. (voor contact mijn mailadres: j.van.bon inform-it.org met puntjes en zo ertussen)

2003, Jan Bon

[nu: inform-it.org] "Kale Knis...

[nu: inform-it.org] "Kale Knis", de hoofdmeester (Wenting) in de 6e klas. Eruit gestuurd worden, op de gang staan en dan knikkeren met je jongere zusje dat twee klassen lager ook op de gang was gezet. De gymlessen van Laferte, die z'n carriere als commando had gemist, en beter in het Vreemdelingenlegioen had kunnen dienen. Landje pik, met een zakmes in de leemgrond. Pas op voor dat mes: het koste Herman een oog... (mijn mailadres: j.van.bon inform-it.org met puntjes en zo ertussen)

2002, Jan Bon
?