Jan Belier

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jan Belier en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Belier heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  M'n leukste periode was de tijd, dat ik samen met René Appel het sportgedeelte verzorgde in de schoolkrant "De Inktmop".

  M'n leukste periode was de tijd, dat ik samen met René Appel het sportgedeelte verzorgde in de schoolkrant "De Inktmop". In mijn hbs-tijd hadden we een prima volleybalteam, dat het zeer goed deed in de regionale volleybalcompetitie. Soms gaven we zelfs een extra volleybaleditie van de "Inktmop" uit. Met Renee, die prachtige detective-boeken heeft geschreven en andere oud-klasgenoten zou ik overigens graag eens in kontakt komen. Klasgenoten, die ik me herinner zijn naast Renee Appel: Rob Boon, Ton van Kesteren, Arend Breebaart, Wout Ent, Alie Admiraal, Claartje Bosma, Johan over de Linden, Bert Horsting, Harry Cordes, Cootje de Bruin, Gezinus v.d. Heide, Marga Hansen, Anneke van Dok, Barteld Bekkering, Jim van Keulen, Henk Beuker etc. Leraren, die me nog bijstaan zijn: Buma (nederlands), Brakenhof (wiskunde), Spruit (natuurkunde), Dorgelo (biologie), Zilverberg (geschiedenis), Boulanger (frans), Brouwer ("Bobby", engels), van der Ven (muziek), "Knor"(scheikunde), Zwaan (tekenen) en Ameling (gym). De directeur in mijn tijd was Lucieer en de concierge Mulder.

  Rijks Hoogere Burger School, 1956

  Ik zat in de jaren 1950 t/m 1956 op de bosschool (school B).

  Ik zat in de jaren 1950 t/m 1956 op de bosschool (school B). Leerkrachten, die ik in die tijd had, waren: de meesters Mooij, Roelofs en De Jong (kale kees) en juffrouw Botman. Goede herinneringen bewaar ik aan juffrouw Botman (haar warmte en zorgzaamheid) en meester Jaap Mooij. Jaap Mooij kon prachtig voorlezen en vertellen (z'n zelfbedachte rekenverhalen over de 3 biggetjes uit Donald Duck), toneelspelen en ukelele spelen. Op zijn ukelele begeleidde hij ons tijdens het zingen van lekkere vlotte liedjes. Hij had een natuurlijk gezag en overwicht. Genoten heb ik ook van de schoolreisjes (Egmond, Bergen aan Zee, Schiphol), de school- toneelvoorstellingen in de oude Doelen en de vele voetbalpartijtjes in de schoolpauzes op het schoolplein. Klasgenootjes van me op school B/bosschool waren: Bert Thijssen, Gerrit Pieters, Jan van Til, Rinus Overweg, Jan Jaap Kroeb, Jan Theo Kroeb, Arend Kouwenhoven, Arjan Smit, Gerard Schotsman, Barteld Bekkering, Carla Bedijs, Anneke Edelenbos, Henny van Dam, Truus Lub, Carla Mantel etc. Na school B ben ik naar de rhbs gegaan aan de Westerstraat. Ik heb daar 4 jaar opgezeten en ben toen gaan werken bij Albert Heijn. Eerst in de winkel en later op het hoofdkantoor in Zaandam. In 1961 ben ik namelijk met mijn ouders verhuisd naar Zaandam (ik was toen 17). Daar woon ik nog steeds. Ik ben al zo'n 32 jaar getrouwd met Els en heb 2 kinderen (Miriam, 24 jaar en Marc, 28 jaar), die allebei op zich zelf wonen. M'n hele werkzame leven heb ik gewerkt bij Albert Heijn, waarvan het merendeel op de landelijke opleidings- en trainingsafdeling. Ik heb me daar bezig gehouden met: het maken van opleidingsprogramma's/cursussen, het geven van management-, gedrags- en sociale vaardigheidstrainingen, het begeleiden van cursusgroepen, het geven van adviezen op opleidingsgebied, het leidinggeven aan opleiders en het begeleiden/coachen van supermarktmanagers tijdens hun opleiding. Voor het opleidings- (en personeels)vak heb ik zelf ook vele studies gevolgd. Het mooie aan het opleidingsvak vond ik: het bijdragen aan de ontwikkeling van vele, soms heel verschillende mensen en het verblijf in over heel nederland verspreide (vaak in mooie gebieden gelegen) trainingsaccommodaties/hotels. De laatste 3 jaar van m'n werkzame leven bij Albert Heijn werkte ik als personeelsmanager in en voor de regio midden nederland. In 2000 kreeg ik een dusdanig zware burn-out dat ik om gezondheidsreden moest stoppen met werken. Sinds die tijd is m'n (bedrijfs)werkzame leven voorbij. Ik breng nu m'n vele vrije tijd door met o.a.: reizen, de natuur intrekken, volleyballen met een groepje mannen, volleybalkijken en -verslaan voor de lokale omroep in de zaanstreek. Daarnaast ben ik een aktief lid van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek.

  Boschschool, 1950

  ?