Jacques Noach

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jacques Noach en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jacques Noach heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik kwam van het Vondel Gymnasium waar ik wegens tweemaal zitten blijven in de vierde vanaf moest.

  Ik kwam van het Vondel Gymnasium waar ik wegens tweemaal zitten blijven in de vierde vanaf moest. Mocht direct naar de 5e klas van de HBS B die daar toen 6 klassen kende. Zowel 5 als 6 snel afgemaakt. Heb nog veel contact met Rob Koster en ook wel met Rob Lowenstein, twee vriendjes uit die tijd. Met Rob Konijn erbij konden wij gevieren veel klaverjassen. En ook Johny Vijth.

  Het Amsterdams Lyceum (het ..., 1963

  Toen ik op het Vondel kwam waren de tweede klassen (alpha én beta) de hoogste.

  Toen ik op het Vondel kwam waren de tweede klassen (alpha én beta) de hoogste. Ik heb dus altijd in de een na hoogtse klas gezeten, want het Vondel groeide vanonder af aan. Eerste rector van Paasen die uiteraard ook Latijn gaf, later opgevolgd door Bent. Veel leraren kwamen van het Barlaeus en hadden een zeer vrije manier van onderwijzen. Nederlands en frans van Hans van de Bergh (frans bij hem thuis tijdens de lunch), Vink (Geschiedenis), Ed de Moor (wiskunde) Pi Scheffer, de dirigent voor engels; hij maakte met ons nog een echte film (De Mondriaan geschuurd??). En inderdaad Walvius Taconis en Wim Ris. En elke jaar een heus toneelstuk opvoeren, en meedoen aan de cabaretwedstrijden. Na tweekeer doubleren in de vierde mocht ik er van af. Ik kom nog wel eens in het Okura Hotel, de plek waar de noodgebouwen van het Vondel stonden, naast de rijwielfabriek

  Vondelgymnasium, 1958

  Ik kwam in de vierde klas (uit België).

  Ik kwam in de vierde klas (uit België). Wij hadden een vast ploegje met Flip Schrijver, Nolly van Moppes en Max Pam.

  1e Daltonschool, 1956

  ?