Ontdek PLUS

Jacques Heiligers

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jacques Heiligers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jacques Heiligers heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Op de foto van Vera de Wit herken ik natuurlijk mijn vrienden Ruud Meurer, Frank v.

    Op de foto van Vera de Wit herken ik natuurlijk mijn vrienden Ruud Meurer, Frank v.d. Sluis en Otto de Bruin. Verder Annemarie van Ekeris, Suzanne Wichers, Yvonne Hendriks, Wil v.d. Velde, Hans Bosman, Johnny....? Loes....? oh ja en Elsje de Wijn. Het eerste jaar was nog wel aardig. Daarna alleen maar dieptepunten op deze naar mijn gevoel rotschool. Ik moet wel toegeven, dat ik een moeilijke pubertijd had, ik wist niet wat ik wilde en was daardoor onzeker. Ik haatte Natuurkunde en daardoor Brassinga "jij moet schema's maken", Ottevanger met Duitse les, ik haatte Duits, nu woon ik in Duitsland. Van andere klassen herinner ik me Aad Kila met wie ik wel eens ging biljarten en Han Houtman. Han de groetjes, heb jij nog foto's?

    Jan Campert Mavo, 1967

    Leuk om hier verhalen van Henk Bos, Fred Meurer en Willem Heppener te lezen.

    Leuk om hier verhalen van Henk Bos, Fred Meurer en Willem Heppener te lezen. De vrienden van Henk Bos waren ook mijn vrienden. Vooral Henk Heijsteeg, Rudi Meurer en Henk Bos zelf. Wij kenden elkaar al vanaf de kleuterschool en trokken jaren met elkaar op. Op onze 10e werden wij lid van de voetbalclub Spoorwijk. Later werden andere maatjes, zoals Frankie v.d Sluis, Otto de Bruin en Johnny Elderhorst ook lid. Zo speelden we jaren lang met veel plezier samen. Mijn jonge jeugdjaren waren een groot avontuur. Op 7 jarige leeftijd beklom ik samen met Wim en Koos Heppener de hoogste daken in de Waldorpstraat en omgeving. Met mijn andere vrienden gingen we op avontuur op het spoor in wagons, spelen op fabrieksterreinen bij de Laak en bij het woonwagenkamp bij de Blikke tunnel, maar ook helemaal naar de duinen om in de bunkers te spelen. Gevaarlijke spelletjes kortom. We kenden alle straten in de Schilderswijk van de speeltuin in de Mijtenstraat tot aan het Holland Spoor en het leek wel of we ook alle leeftijdgenootjes kenden. Tijdens kerstbomenjacht waren we elkaars vijanden en gingen we elkaar te lijf met fietskettingen en binnenbanden aan een stok. De Ravensteinstraat was de gevaarlijkste tegenstander. Na de kerst zeiden we elkaar op straat gewoon weer gedag, alsof er niks was gebeurd. Er werd door ons heel veel gevoetbald, vaak tot dat het donker werd. Ik woonde in de Ferdinand Bolstraat en het schoolplein was hiervoor ideaal. Zelfs uit andere straten kwamen jongens om hier te voetballen. Alleen meneer Gottschalk was niet erg gelukkig met deze situatie. Die arme man moet helemaal gek zijn geworden van al die schoten tegen zijn huiskamermuur. Jongens met wie ik vaak voetbalde en die nog niet genoemd zijn, waren: Piet en Bennie Bakker, Rinie Brog, Harrie Goedman, wat was die goed en Fred Adam. Mijn lagere schooljaren waren heel prettig. Ik zat o.a in de klas bij meester Pijnappel. Naast degenen die al genoemd zijn herinner ik mij nog Juf Tetteraar in de eerste klas en bovenmeester Zoete. Soms, als ik kattekwaad had uitgehaald moest ik van hem tijdens de speelpauze onder de schoolbel mijn tijd doorbrengen. Vriendjes uit mijn klas die ik mij nog herinner zijn: Johnny Oostdam, Andre Staallecker, Ed van Dijk en Gerard Heskes, andere klasgenoten waren Harrie Wieringa, Rinus v/d Luitengaarden, Jan Bruggeling, Carla van Gils, Lilian Frauenfelder, Yvonne Borsboom en Marianne Wiegman. Marianne was de mooiste van de klas en jaren lang mijn vriendinnetje. Op haar twaalfde verjaardagsfeestje kreeg ik mijn eerste hormonen-shock toen wij elkaar op muziek van de Beegees kusjes gaven. Snel daarna is ze verhuisd, ik heb haar nooit meer gezien.

    Frans Halsschoool, 1961