jacky (jacqueline) Kramer

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van jacky (jacqueline) Kramer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  jacky (jacqueline) Kramer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Hallo, Ik ben nu 46,moeder van...

  Hallo, Ik ben nu 46,moeder van twee dochters (26 en 23) en oma van twee schatten van kleindochters(4.5 en 3). De faforite herinnering was de stage die we moesten lopen in Wijk aan Zee voor drie maanden, erg veel geleerd daar.Daar gingen we ook uit in de Taveerne, Heb daar toen nog een vriendje op gedaan.Volgens mij was Trudy van koningsbrugge toen ook in Wijk aan Zee, maar op de klassefoto die ze erbij heeft gedaan kom ik mijzelf niet tegen,en heb ik ook niet. Ik was in die periode een tijdje niet op school omdat mijn kaken vast gemaakt waren. Wat ik wel weet is dat ik tijdens de lessen op geregelde tijden vloeibaar eten moest nemen in de lerarenkeuken. Ook kan ik me nog herinneren dat we met 7 meiden vanuit Den Helder naar Texel elke dag hen en weer vaarden om naar school tegaan.Als we op de boot zaten hadden we altijd veel lol om mensen die om ons heen zaten. Ook was Astrid de Clerck er bij en een klein blondje uit de Schoten, haar naam weet ik niet meer. Als jullie nog wat meer weten dan hoor ik dat graag.

  2005, jacky (jacqueline) Kramer

  Hallo, ik ben nu 46 moeder van...

  Hallo, ik ben nu 46 moeder van twee dochters (26-23) en twee schatten van kleindochrets (4.5 en 3). Wat voor mij erg belangrijk was in die tijd was de vriendschap met Gerrie de Wit,we hebben ook nog heel lang contact gehouden met elkaar tot zeker 10j geleden, waarom het verwaterd is weet ik eigenlijk niet,maar vindt het wel jammer. Les van Juf Kok kan ik me nog goed herinneren, vooral omdatwe met haar voor onze eerste communie moesten oefenen en ik mijn tong uitstak om aan de gene die achter mij zat te laten zien wat er op lag toen we de Hosti kregen, ik werd accuut naar buiten gestuurd.Hoofd van school was toen Zr. Eufrasine (weet niet meer zeker) en in het derde jaar kregen we een manlijk schoolhoofd.Ook moesten we als de bel geluid werd altijd in een lange rij staan en als iedereer dan stil was en elkaar een hand vasthadden mochten we naar binnen, maar omdat mijn handen toen vol met wratten zaten durfde niemand mij een hand te geven en stond ik dus altijd alleen achterin. In de derde klas zijn we toen van het oude gebouw achter de kerk naar de oude "spinazie accademie" bij de kleuterschool gegaan,waar we les hadden van Juf de Wit. Van daar uit ben ik toen in febr. dat ik negen was naar Den Helder verhuisd.Wat ik jammergenoeg niet kan vinden is de naam van de kleuterscool,waar ik juist heel vel herinneringen van heb, heteerste jaar zat ik benden in het eerste lokaal bij een klein mollig zustertje en het tweede jaar zat ik boven bij juf Marietj.We hadden toen een jassen kamer met ieder een eigen kabouter bij onze kapstok waar je je jas moest uit trekken en je sloffen over je schoenen moest doen.Ik kan zelfs nog de hele kleuterschool uittekenen tot aan de zandbak om het lokaal heen wat eigenlijk eerst een plantenbak was.Als jullie je ook nog dingen van deze school herinneren lees ik dat graag.

  2005, jacky (jacqueline) Kramer

  Hallo luitjes: Ik ben nu 46, m...

  Hallo luitjes: Ik ben nu 46, moeder van een dochter van 26 en een van 23, inmiddels ook oma van twee schatten van kleindochters ruim 4 en bijna 3,ik heb tien jaar in zeeland gewoond en ben sinds ong,15j weer terug en hertrouwd. De leukste herinnering die ik heb van deze school is dat je wanneer je Zr. Petra had geholpen een zoute drop kreeg!Ook de werk week, met 6 meiden in een huisje daar heb ik nog foto`s van samen met Hannie als schoonmakes verkleed, met dadmutsen en al en de avond dat we stukjes moesten opvoeren, ook samen met Hannie en silvia v/d Star: de scharen slijpers deden we toen, en we gingen helemaal in het zwart/wit gesminkt s`nachts met lantaarns langs de andere huisjes, om de anderen te laten schrikken.De leukste lessen vond ik Tekenen,Handenarbeid van Juf Schrander uit Callantsoog,Engels van Hr.de Groot, en vooral dat toen we met een bandrecorder les gingen krijgen dat ik dit thuis mocht gaan uitproberen, voor dat het in de klas gebruikt werd. Ook kan ik me nog herinneren dat ik thuis bij Hr.de Groot en Juf Verhoeven als babysitter werkte. En dat toen ik door een geintje van iemand (noem geen naam) van school werdt gestuurd door Zr. Annemarie en dat Juf Schrander en Verhoeven achter mij stonden en met mijn ouders hadden gepraat om mij een week meetenemen naar Callantsoog om even tot rust te komen. Deze beide Juffen hadden er toen voor gezorgd,dat ik weer terug op school mocht komen.Ik werdt in die tij vaak spitsberg genoemd omdat ik niet achteraan in de rij had gestaan met zekere vrouwlijke delen, ook werd ik als buffer gebruikt omdat ik niet tegen ruzie kon en behoorlijk sterk was zodat ik de bijde partijen uitelkaar kon halen. Dat van die zeep truffels waar Ingrid Meerwijk over had kan ik me nog goed herinneren,en ook de naaktfoto die iemand bij Zr. Mirriam van naaldvakken op het schoolbord had geplakt, maar vooral de gevolgen daarop (welk jaar dit was weet ik niet meer)Al met al was het een interessante tijd in klas C-TZ. Als Iemand zich nog meer herinnerd lees ik dit graag.

  2005, jacky (jacqueline) Kramer
  ?