Ontdek PLUS

Jaap Verduijn

Kent 0 personen

DIVORCED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jaap Verduijn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jaap Verduijn heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Slechts één jaar op de Julianaschool gezeten, nadat ons gezin vanuit de Haagse Moerwijk naar Von Geusaustraat 56 in Voorburg was verhuisd.

    Slechts één jaar op de Julianaschool gezeten, nadat ons gezin vanuit de Haagse Moerwijk naar Von Geusaustraat 56 in Voorburg was verhuisd. Meester Heeres ("Peer") zwaaide de scepter in onze klas, die op de bovenste verdieping van het gebouw was gelegen. Vanuit het raam kon ik het dak van ons gloednieuwe huizencomplex aan de Von Geusaustraat zien. Bovenmeester Van Raalte herinner ik mij nog goed: hij gaf zo nu en dan les in onze klas. Van Raalte was een bijzonder sympathiek man, een schoolmeester van de oude en GOEDE stempel! In mijn klas zaten onder anderen Jaap Tuinebreyer met wie ik nog jarenlang bevriend ben gebleven, en Johnny Sillevis die toen ook één van m'n makkertjes was. Op klasgenootje Ineke van den Berg was ik een beetje verliefd, en waarschijnlijk niet ten onrechte: het kan haast niet anders of ze moet op wat rijpere leeftijd een donders mooie vrouw zijn geworden. 't Zat er toen al in. Onder de onderwijzers was meester Van Dorp een geval apart: hij gaf gymnastiek en om de een of andere nooit duidelijk geworden reden deed hij dat in z'n "zondagse pak", compleet met stemmige stropdas. Andere klasgenoten die ik mij herinner zijn Dick van Vliet en Eric de Vries. Eric woonde op de Van de Wateringelaan, waar het gezin een oom en tante van hem uit Australië op bezoek kreeg. Eric verwittigde mij daar naderhand van, en toonde mij een boemerang die hij van de inmiddels weer vertrokken verwanten had gekregen. Jaren later, in 1966 en 1967, zat ik zelf een tijdje in Australië. Op een gegeven moment hield ik mij als "technician" in een electronicafabriek in Melbourne onledig met het testen en inregelen van lijnversterkers voor telefonie. Op de montage-afdeling werkte een Nederlandse dame, met wie ik wel eens een praatje maakte. Toen ze hoorde dat ik uit Voorburg kwam zei ze: "Ach, daar heb ik familie wonen. De Vries", waarop mijn spontane repliek was: "Dat zal dan op het adres Van de Wateringelaan 68 zijn". Verbijsterd keek de vrouw mij aan, en stotterde "Ja... maar... hoe weet jíj dat?" Ik heb haar toen maar uitgelegd dat het hier een "educated guess" betrof, en inderdaad: zij bleek Eric's tante te zijn die hem bijna een decenium eerder die boemerang had gegeven. Ik zal niet zeggen dat 't een kleine wereld is want dat is helemaal niet zo, maar dit soort toevalligheden zou je toch bijna van je geloof brengen!

    Julianaschool , 1957

    Eerst op de kleuterschool, bij juffrouw Jung and juffrouw Van de Wekke.

    Eerst op de kleuterschool, bij juffrouw Jung and juffrouw Van de Wekke. Hoofd van de kleuterschool was juffrouw Mellema, en toen ze jarig was zongen wij een versje: "Oh juffrouw Mellema, wat zijn wij blij, want uw verjaardag die vieren wij! Zie onze gezichten die vrolijk staan: want juist zo'n feestje, dat staat ons aan!" Na meer dan een halve eeuw ken ik het versje nog, ter herinnering aan een lang dode kleuterjuf... In september 1951 naar de "grote school" in de klas van juffrouw Steendam. Hoofd was meneer Bol: "Meneer Bol is een knol in z'n kous". Bertje Schellingerhout was op school m'n makkertje. In januari 1952 verhuisde ons gezin naar de Moerwijk, waar ik naar de Johannes Calvijnschool ging.

    Elout van Soeterwoudeschool, 1949

    In 1958-1959 (het heette toen nog het Christelijk Lyceum) zat ik in klas 1B in het noodgebouw aan de Louis Couperusstraat, waar we in 1959-1960 (voor mij toen II gym) ook nog zaten.

    In 1958-1959 (het heette toen nog het Christelijk Lyceum) zat ik in klas 1B in het noodgebouw aan de Louis Couperusstraat, waar we in 1959-1960 (voor mij toen II gym) ook nog zaten. Het schooljaar 1960-1961 was het eerste dat wij in het nieuwe gebouw aan de Prinses Irenelaan (zo heette het toen) doorbrachten: voor mij was dat de tweede keer in II gym, en toen ik ook in 1961 wegens weinig werk en veel wangedrag niet overging, werd ik van school geknikkerd. Werkelijk BUITENGEWOON goede herinneringen bewaar ik aan geschiedenisleraar J.C.T. Voogt! Ook met zeer veel plezier herinner ik mij juffrouw Meijling (Engels); zowel Voogt als Meijling hebben mij een nog steeds voortdurende liefde voor hun vak bijgebracht. Andere leerkrachten in mijn tijd waren mevrouw A.A. van Eijsbergen-van Duijneveldt (Frans), Van Kesteren (Duits), Albers (aardrijkskunde), Versteeg en De Vries (beiden wiskunde), mevr. Pilon (Nederlands), Dr. I. van Baal (rector en biologiedocent), mej. Stellinga (Frans), Van der Reijden (Nederlands). Maar bóvenal hielden wij in ere de onvolprezen (en helaas veel te jong gestorven) concierge Jillissen ("Ome Jil"), met wie ik nog tot in de vroege jaren zeventig zo nu dan telefonisch of persoonlijk een praatje ging maken.

    Christelijke Scholengemeens..., 1958