Jaap Schinkel

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jaap Schinkel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jaap Schinkel heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik kan me er niet zoveel meer van herinneren, maar dank zij de opmerkingen van Folkert en anderen komt het weer een beetje bovendrijven.

  Ik kan me er niet zoveel meer van herinneren, maar dank zij de opmerkingen van Folkert en anderen komt het weer een beetje bovendrijven. Ben in de eerste blijven zitten en heb het daarna in 3 jaar gedaan (MULO B) Ik herinner mij Mijne Pot waar ik veel mee optrok en adri Buscop die na de MULO met mij naar Overvoorde is gegaan. Van de school herinner ik me de donkere gangen, het natuurkundelokaal dat steil opliep, daar kon je heerlijk de lessen verstoren en het gymlokaal met de weeksluitingen. Van de leerkrachten herinner ik mij van Eijsden nog (wie niet), Mos (daar had ik 3 jaar ruzie mee), de Hoog (een griezel), Mossel (die arme man is vreselijk de ziektewet ingepest), Pot (duits streng maar wel okee) Als ik weer eens in de buurt ben zal ik eens kijken of de Julianaschool er nog staat. In mijn tijd was de MULO in het gebouw rechts de Julianaschool.

  Prinses Julianaschool voor ULO, 1957

  Kwam van de MULO in HBS 3.

  Kwam van de MULO in HBS 3. Met name bij scheikunde had ik een slechte naam. Nadat ik was blijven zitten in de 3de vroeg de scheikunde leraar (naam vergeten) enigszins angstig of ik een broer was van de schinkel die hij vorig jaar in de klas had gehad. Waarom medezittenblijvers triomfantelijk riepen. Nee meneer het is dezelfde. Heb overigens goede herinneringen aan de school en deze in 1965 in het bezit van het HBS A diploma verlaten. Namen die ik me uit die tijd herinner zijn Ari Kok (staat ook op de lijst, is kennelijk nog een keer blijven zitten en een jaar later geslaagd. Peter Verbrugge, Tineke Jellema, Tineke de Groot, Marijke den Daas, Peter van der Burgt, Adri Buscop (kwam met mij van de Mulo), Jaap Brom, Hans Altink. Met geen van mijn oude klasgenoten heb ik nog contact, ben na school direct in Rotterdam gaan studeren en daarna naar Brabant verhuisd. Positieve ervaringen zijn: de kampweken (Epe badminton) de excursies (Luxemburg) het scherpstellen van het bureau van van der Leest Ik heb mij ook verdienstelijk gemaakt voor de school als voorzitte van de bridgeclub.

  Overvoorde, 1961

  Heb een keer toen er veel snoeihout voor de school lag dat in de fik gestoken.

  Heb een keer toen er veel snoeihout voor de school lag dat in de fik gestoken. De school was toen nog van hout, dus dat gaf flinke paniek en ik kreeg dat behoorlijk uitgemeten van HdS Timmer. Rob van der Kraan zat bij mij in de klas.

  Prinses Ireneschool, 1951

  ?