Ontdek PLUS

J. van der Sluijs

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van J. van der Sluijs en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    J. van der Sluijs heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik ben Stanny Oudshoorn en kwam in 1953 in de Van Ruysbroekstraat in de wijk Moerwijk in Den Haag wonen.

    Ik ben Stanny Oudshoorn en kwam in 1953 in de Van Ruysbroekstraat in de wijk Moerwijk in Den Haag wonen. Deze school was toen in de Rederijerstraat naast een openbare school gelegen. Beide scholen waren houten gebouwen met een speelplein ervoor. Het hoofd van de school heette Jan van der Schaft, die vast nog jong was, want hij had een klein kind, maar in mijn geheugen als een oude man overkomt, daar hij altijd in donker pak met hoed en wandelstok rond liep. Namen uit die tijd zijn: Marijke Alblas, Peter Ligthard, Renie Bandel, Minka Polman, Henk, Wim,Dinie en juff. Rombout.

    Ds D A Vd Boschschool Basis, 1953

    Mijn naam is Stanny Oudshoorn.

    Mijn naam is Stanny Oudshoorn. Ik ben op deze school gestart en woonde in Maasland op de Korte Buurt. Veel weet ik niet meer maar enkele kinderen nog wel zoals vriendinnetje Annie 't Hart, haar ouders hadden een melkwinkel vlak bij de school. Een meisje dat Derksen heette en dochter van de dominee was en woonde aan dezelfde kade in een huis met een stenen trapje voor de voordeur. Wij deden altijd knikkeren en de meeste knikkers rolden het water in. Oh ja, Frans Voogt, omdat wij op dezelfde datum jarig waren nl. 11 april.Ik denk dat het hoofd van de school hr. Lancer heette.

    Groen van Prinstererschool, 1950

    Bij een recente verhuizing vond ik deze foto waarvan ik mij afvraag waarom ik die heb, maar ik zie corsages dus zal het een speciale gelegenheid zijn geweest en ik hem gekregen heb want ik kan mij niet voorstellen dat ik hem heb gekocht van mijn toenmalig

    Bij een recente verhuizing vond ik deze foto waarvan ik mij afvraag waarom ik die heb, maar ik zie corsages dus zal het een speciale gelegenheid zijn geweest en ik hem gekregen heb want ik kan mij niet voorstellen dat ik hem heb gekocht van mijn toenmalige povere zakgeld. Ik heb in de periode 1957 t/m 1959 op deze school gezeten. Voorgaand verhaal bracht vele herinneringen boven uit mijn tijd. Bij mevr. Vos werkte rode nagels als een lap op een stier. Je kreeg dan een scheermesje van haar waarmee je de lak van je nagels moest halen en daarna mocht je weer in de les komen. Ook lippenstift moest hard boenend verwijderd worden. Deze handelingen zorgden nog voor enige hilariteit in de klas. Ik heb weinig leuke herinneringen aan de leraressen want het was een uitgelezen stel waar ik weinig begrip voor had in die tijd. Glimmende groene zeep gezichten en vierkante schoenen.Wel herinner ik mij namen van klasgenoten zoals Herma Stakman, Ronnie van Dijk. Wij fietsten met elkaar van en naar school daar wij in Moerwijk in Den Haag woonden. Doke Bach, Jeltje van Someren-Greve. Zomaar namen zonder verdere herinnering.Een gebaar van juf Brandenburg is mij bij gebleven. De moeder van een meisje was overleden en zij was in tranen in de klas. Brandenburg kwam de klas in en gaf haar een grote sinasappel. Dit gebaar zie ik nog en vond het geweldig lief. Dit was ook het enige teken van genegenheid voor een leerling wat ik in die jaren heb meegemaakt. Ook herinner ik 2 meiden in de klas die de mode bepaalden nl. Hedy Ankersmid en Marijke de Wit. Iedere week nieuwe jurken aan. Zij waren ook tussendoor altijd creaties op papier aan het zetten en ik verwachtte altijd dat ik hun namen nog weleens ergens tegen zou komen. Ik had een hartsvriendin op school waar ik de weekends mee doorbracht. Een weekend bij mij thuis ander weekend bij haar in Voorburg. Haar naam is Lydia de Jong Hoppener en na de schoolperiode zijn we elkaar uit het oog verloren en ik denk dat de vrienden en verkeringsperiode daar de schuld van is. Terug naar de foto en nu ik hem zie denk ik nog daar geef je je dochter niet aan over. De lessen waren goed en interressant (Barnhoorn bijv.) maar van die samenwonende vrouwen begreep ik (toen) niets (Barnhoorn met Robert, Bandenburg met Riemsdijk) Ze waren in mijn ogen stokoud, droog en stijf. Het woord jongen of man liet ze al rillen. Met mij is alles goed gekomen hoor, getrouwd, 2 kinderen en 2 kleinkinderen en recent wonend in Belgie. Leuk weer eens in gedachten in 1957 te zijn.

    Johanna Westermanschool, 1957