Irene van Schie

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Irene van Schie en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Irene van Schie heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat bij juffrouw Wester in de klas.

  Ik zat bij juffrouw Wester in de klas. Ook de naam zuster Alfonsa zegt mij nog wel iets, volgens mij was dat de laatste non die er les gaf. En juffrouw Eiking is ook een naam die nu ineens omhoog komt. Wat ik me nog kan herinneren is het spelen in de grote zaal, Sinterklaas werd daar ook gevierd. Buitenspelen op het plein naast de tuin van de pastorie, de eiken uit die tuin zorgden tijdens de herfst voor 'kabouterpijpjes'. In de kleuterschooltijd werd mijn zusje Marie-Louise geboren, ik weet nog dat ik van blauw karton en een stukje vitrage een wiegje heb geknutseld, met een poëzie plaatje van een engelenhoofdje erop geplakt.

  Kleuterschool St. Jozef (op..., 1971

  Ik wilde, in navolging van Vanja Treffers die bij mij op het Fioretticollege in Lisse had gezeten, een jaartje Vrije Academie doen om daarna door te stromen naar de 'Koninklijke'.

  Ik wilde, in navolging van Vanja Treffers die bij mij op het Fioretticollege in Lisse had gezeten, een jaartje Vrije Academie doen om daarna door te stromen naar de 'Koninklijke'. Daar is het niet van gekomen omdat ik op 18-jarige leeftijd te weinig discipline en zelfvertrouwen had om in de schone kunsten verder te gaan. En omdat ik ging samenwonen met m'n vriendje (en latere (ex-)echtgenoot) en er dus brood op de plank moest komen. Ik heb portret- en modeltekenen gedaan, techniek (verfmengen), grafisch ontwerpen bij Martijn Reeser(Reinout Versteeg was m'n maatje daar, erg gezellig. Hij ging daarna volgens mij naar de Rietveldacademie) en een blauwe maandag edelsmeden. Ook heb ik veel door Den Haag gestruind, een prachtige stad.

  De Vrije Academie, 1985

  De pauzes in het Fihol en dan van een afstandje gluren naar de jongen die ik op dat moment leuk vond.

  De pauzes in het Fihol en dan van een afstandje gluren naar de jongen die ik op dat moment leuk vond. Ik was alleen te verlegen om er op af te stappen. Naar Parijs met 4 Havo, heel gezellig op 1 kamer met 2 smalle bedden met Corine Mens (m'n latere (ex-)schoonzusje), Willy Bus en Anneke Kortekaas. Tijdens die laatste jaren op het Fio heb ik mijn onzekerheden een beetje overwonnen en een leuke tijd gehad. Maar dat was niet genoeg om ook nog het Athenaeum te willen gaan doen en daarna door te studeren. Daar heb ik nog wel eens spijt van, maar ik wilde naar de kunstacademie! Ik word wel een beetje melancholiek, nu ik mijn hele schooltijd hier beschreven heb. Alle clichés zijn waar, tijdens je schooltijd wil je zo snel mogelijk van school af, maar later besef je pas wat een makkelijke en leuke tijd het was...

  Fioretti College SGM v, 1979

  ?