Irène Steinert

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Irène Steinert en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Irène Steinert heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vooral mijnheer Vermaat, die 2 jaar mijn klasseleraar was.

  Vooral mijnheer Vermaat, die 2 jaar mijn klasseleraar was. Ik had als kind een moeilijke periode;hij heeft me heel erg gesteund en gezorgd dat ik na twee jaar Mulo naar het Maerlant-lyceum kon. Hij wist een hele goede sfeer in de klas te scheppen, toen ook een mult-culturele klas door de soms oudere mede-leerlingen die uit Indonesië kwamen. We zongen Ned. en Crontjong liederen. Ik denk nog vaak aan hem terug.

  Dr. J.P. Thijsseschool, MULO, 1951

  Een leuke schooltijd; goede, een beetje strenge leerkrachten.

  Een leuke schooltijd; goede, een beetje strenge leerkrachten. Herinner buitenschoolse activiteiten als ping-pongen. Jubileumschoolfeest met het Dutch Swing college in het Kurhaus (?). Ook in die tijd werden ouders gewaarschuwd voor "het gevaar" van klassenfeestjes. Mijn hartsvriendin was Jos Klünnen.Zij is helaas overleden. Ik was ook bevriend met Ida de Haan; zij speelde mooi cello. Ben in Amsterdam gaan studeren en wonen: sociale psychologie en pedagogiek.M'n nieuwe leven nam me helemaal in beslag en daardoor heb ik de schoolcontacten slecht onderhouden. Alleen Erik Laroy kwam ik wel eens tegen. Hij was leraar op de OSB en later wijnimporteur. Hij is een paar jaar geleden overleden, heb ik van een oud-collega van hem gehoord.

  Maerlant lyceum, 1953

  Geen goede herinneringen.

  Geen goede herinneringen. Weinig gevoel voor kinderen, die een moeilijke periode doormaakten. Mijn moeder heeft vaak voor me moeten opkomen. Ik werd naar de huishoudschool verwezen. Mijn moeder kreeg het voor elkaar dat ik naar de Jac.P.Thijsse school kon, waarna ik naar het Maerlant ben gegaan. Uieindelijk heb ik in Amsterdam gestudeerd!

  Nutsbasisschool Hollanderst..., 1950

  ?