Irene Nehmelman-Burgers

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Irene Nehmelman-Burgers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Irene Nehmelman-Burgers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  1e en 2e klas juffrouw Smit, 3e en 4e juffrouw Kern, 5e Pastors en Ydema en 6e Paleari.

  1e en 2e klas juffrouw Smit, 3e en 4e juffrouw Kern, 5e Pastors en Ydema en 6e Paleari. Ik woonde nogal ver van school en haalde onderweg lange tijd Anneke Betten en soms Ank Jimmink op om verder mee naar school te lopen. Ook huppelde ik regelmatig met Liesbeth en Joke en later met Yvonne Schreuder naar school. Die laatste kwam volgens mij pas in de zesde in mijn klas en bleek nota bene in mijn straat te wonen. Het is me nooit duidelijk geworden of zij daar al die tijd al woonde. Kort na de zesde ben ik verhuisd. Buiten de gymlessen van Blok heeft de school op mij een vrij strenge indruk achtergelaten. Ik vertoefde vooral de eerste jaren veelvuldig op de gang. Achteraf gezien was het een goede school. Paleari stak bijvoorbeeld veel moeite in het met een groepje leerlingen buiten schooltijd doorworstelen van 'toetsnaaldboekjes'.

  Burgemeester Fockschool, 1958

  1e 2 jaar locatie Casimirstaat daarna naar Hoekenes.

  1e 2 jaar locatie Casimirstaat daarna naar Hoekenes. Al starend naar deze site komen de namen van klasgenoten bovendrijven. De eerste jaren iedere dag met Evelien Mellink naar school gefietst. Daarna verhuisd, maar vijf jaar bij de meeste vakken naast haar gezeten. Van Eylerts en Vonhoff geschiedenis gehad. Biologie van Voogd, in de vijfde Engels van Haakmat, Frans gehad van Overwater en Pols en Quant. Jammerlijke ordetoestanden staan me van die laatste vrouw bij. Verder herinner me Nelck en Kuhlkamp nog goed. Deed 'ie nou alsof of was die echt doof. Bij proefwerken schreeuwden we de antwoorden door de klas. Hij heeft me trouwens wel door het eindexamen gesleurd. Ik trok de eerste jaren vooral op met Els Cordez, Janneke en Yvonne. Anderen waarvan ik me de naam nog herinner zijn Ingrid Hoogervorst - daarmee werd ik zo nu en dan door leraren verward - Boets en Ritske en Sjoerd van Dussen. Ellen de Booy en Bert Coesel, die al op deze site staan herinner ik mij ook goed. Bert Coesel zat in de eerste klas pal voor mij. In de hogere klassen trok ik ook op met Tilly Spierenburg - zij verhuisde later naar IJmuiden - en met een aantal jongens uit andere klassen, Danny Simonis, Gerard Tighelaar en Elbert. Koffie drinken bij Dirk, luieren aan de Sloterplas, een zorgeloze tijd. Bij Danny thuis dronken we soms belletjeswijn, erg gezellig. Later scheurden we regelmatig met z'n fiatje 500 naar het Nutsseminarium. Bij 1970 staat Fred Meijer. Fred, als jij degene bent die iets met films deed en een vader had die in de uitgeverij zat, is het misschien geinig je eindexamenjaar een jaartje terug te schuiven. Ik ben best benieuwd hoe het met iedereen gaat. Ikzelf heb een man en twee zonen van 21 en 22 en werk fulltime als communicatie adviseurbij een groot bedrijf.

  Osdorper Schoolgemeenschap ..., 1964

  ?