Ingrid Biljouw

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ingrid Biljouw en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ingrid Biljouw heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heel veel herinneringen van gebeurtenissen in de klas heb ik jammer genoeg niet.

  Heel veel herinneringen van gebeurtenissen in de klas heb ik jammer genoeg niet. Ik ging veel om met Tineke Cost, zij was ook mijn buurmeisje op de Bilthovenselaan. Ook Wilma Lasage, Jill Modess en Anita Groeneveld uit volgens mij de Kootwijkstraat speelde ik veel mee. En met Henny Blokdijk uit de Velpsestraat. En Ernst en Erik Uithof, de twee neefjes staan mij nog bij.Jaap Kloeg, kwam ik vele jaren later nog tegen toen wij op dansles zaten. En Kees Kuivenhoven, hij heeft mij ooit een keer een bromtol gegeven, zomaar, ik heb geen idee waarom. In ieder geval in mijn herinnering niet omdat ik jarig was. Van Piet Muis weet ik nog dat hij weleens een ruitjes overhemd aanhad, zo van die ruitjes als in een rekenschrift. En aangezien ik achter hem zat, rekende ik op zijn overhemd. Johnny Heins vond ik met vlag en wimpel de knapste jongen van de klas en Kees Kuivenhoven de liefste. Verder kan ik mij Marcel Williams of Brilmans ook nog goed herinneren, wij deden altijd een rekenwedstrijd met elkaar. Best nog wel veel herinneringen als je eenmaal begint met schrijven. valt me mee. Mijn eerste juffrouw was juffrouw Harmsen. Wat mij betreft geen gelukkig treffer. Drie jaar een ware nachtmerrie. Wij lagen elkaar niet en ik had de pech dat ik een zeer brave oudere zus op dezelfde school had zitten, die weliswaar juffrouw v.d. Poel had en niet Harmsen, maar de vergelijking werd continu gemaakt. Niet fijn. In de vierde klas kregen wij les van meester Thomson, kortweg Tom Poes genoemd. Fijne onderwijzer kan ik me herinneren. Daarna naar de vijfde klas. Weer een andere onderwijzer, mijnheer Harpe, beter bekend als Knarp. Geen idee of het zo was, maar nu zou ik bedenken dat de man of te oud was om les te geven of de orde niet helemaal kon houden. Maar volgens mij was het altijd aardig chaotisch in zijn klas. Helaas ging ons gezin halverwege het schooljaar verhuizen naar Kwintsheul, het Westland en ging ik van de Theo Thijssenschool af.

  Theo Thijssenschool, 1962

  Ik ben Ingrid van Biljouw.

  Ik ben Ingrid van Biljouw. Mijn herinneringen aan deze school zijn vooral de leraren, zoals Knarp, Tom Poes en natuurlijk juffrouw Harmsen. Maar ook Wilma Lasage, Henny Blokdijk, Kees Kuivenhoven, Johnny Heins en Jaap Kloeg. Met Jaap heb ik toen ik 18 was nog op dansles gezeten.

  Theo Thijssenschool, 1962

  ?