Ingrid Rutjes

Kent 0 personen

NA , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ingrid Rutjes en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ingrid Rutjes heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat op deze school vanaf het moment dat de naam omgedoopt werd tot de Schalm.

  Ik zat op deze school vanaf het moment dat de naam omgedoopt werd tot de Schalm. Voorheen was het de Insulinde school. Ik heb leuke herinneringen aan deze school. Het hoe en wat op deze school heb ik beschreven bij mijn stukje over de Insulinde school.

  De Schalm, 1983

  Ik heb vanaf het begin tot het einde op deze school gezeten.

  Ik heb vanaf het begin tot het einde op deze school gezeten. Op het laatst werd de Insulinde school de Schalm. Ik kan me Rangenie, Susan, Theresa, Sophia, Cindy en Sandy nog goed herinneren; maar ook Patricia en Marcella ken ik nog. Ach ja, ik ken er vast nog heel veel meer.Aan het laatste schooljaar heb ik leuke herinneringen, goh wat we allemaal niet uitgehaald hebben. Eigenlijk teveel om op te noemen! De dag dat we poppen moesten maken en we op een dag besloten om met de wol die eigenlijk voor het haar bedoeld was een heel web te maken en dat web door echt de hele klas te laten gaan! Het zag er niet uit, maar wat een lol! Ook kwamen we toen op het idee om ook een draad boven de drempel van de deur te spannen, zodat de meester Hagendoorn als hij binnenkwam zou....! Maar wat gebeurde er? Hij kwam binnen en stapte zo over het draadje heen en is gaan zitten en heeft toen gewoon les gegeven en na afloop zei hij: zo, ruimen julie het even op! Nou, daar zaten we met dan ons goeie gedrag! Helaas was er in dat laatste jaar ook een niet leuke periode. Dat was toen onze klasgenoot Dicky overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk op de verjaardag van meester Takkenberg. Dat was echt niet leuk en toen hebben we menig traantje gelaten. Ik weet nog dat we een directrice ofzoiets op school hadden, juffrouw Henderson en die had echt van die hazen tanden, je weet wel: de bekende theo en thea tanden. Op een dag hadden we van papier tanden geknipt en die zouden we dan in doen als ze binnen kwam. En ergens in de lagere klassen hadden we een inval-juffrouw, Juffrouw Koppenala ofzoiets. Dat was ook zo'n figuur waar we om moesten lachen! Die liep als een dolle mina door de klas als ze boos of weet ik wat was en riep dan: "Ik spring uit m'n vel!" Zo was er ook meester Boer, die op weg naar de gymzaal aan de Tolhuiststraat op de hoek bij de bakker puddingbroodjes en weet ik wat ging halen en wij moesten toen buiten wachten! Hmmm?!?! een figuur apart was dat! Ik denk met plezier terug aan deze tijd en ik kan me nog wel meer herinneren. Zo af en toe haal ik nog wel eens herinneringen op met Susan en Rangenie, met hen heb ik nog regelmatig contact en dan komt er weer van alles naar boven. Ja, het was een leuke tijd!

  Insulindeschool, 1981

  ?