Ingrid Merkx

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ingrid Merkx en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ingrid Merkx heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In de brugklas had ik een apart schrift om mijn huiswerk in op te schrijven, dat kon ik allemaal nog niet in mijn agenda houden.

  In de brugklas had ik een apart schrift om mijn huiswerk in op te schrijven, dat kon ik allemaal nog niet in mijn agenda houden. Onnozel he? Van meneer Kuiken moest ik in de paasvakantie 's ochtends leren, 's middags wou die me dan pas weer op de tennisbaan zien. Resultaat: aan het eind van het schooljaar had ik bijna genoeg punten voor het atheneum. Ik herinner me van twee havo nog dat de jongens net zo gingen lopen als John Travolta in Grease. Schattig!!! Een van hen knapte een keer uit zijn broek, toen heeft juf Hofman hem versteld, die jongen heeft zolang in z'n onderbroek in de kast gezeten. In 3 havo ben ik voor het eerst meegeweest op schoolreisje, naar Bakkeveen, ik heb er spijt van dat ik Reitse toen niet gezoend heb. Dat kwam omdat ik ziek werd (bronchitus). We hebben ook een franse week gehad in 3 of 4 havo, dat was voor mij een feest, ik heb toen opgetreden in de kantine, Adieu l'Emile gezongen en gespeeld (op gitaar), een quichetaart gebakken in de huishoudschool enz. Ik zing graag, maar als ik een liedje voor mijn klasgenoten wou zingen vroegen ze of ik nog een snoepje wou. Ik begrijp dus heel goed hoe die bard uit Asterix en Obelix zicht voelt. Ik "wist" toen al dat ik lerares frans wilde worden, ik heb mijn papiertje daartoe wel gehaald, maar nog niet echt verzilverd. Ik had vier talen in mijn pakket, dus ik moest 70 boeken lezen voor mijn examen, zo heb ik ontdekt dat lezen leuk is. Ik kan zo nog wel uren doorgaan, maar het is al laat dus ... wordt vervolgd

  Regionale Simon Vestdijk, 1977

  ?