Bekijk het volledige profiel van Ingrid de Bruine en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Ingrid de Bruine heeft 2 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Van deze lagere schoolperiode ...

Van deze lagere schoolperiode kan ik mij best nog veel herinneren. Ik begon de eerste klas bij een Indische juffrouw, die alle tafels in lange rijen had opgesteld. Volgens mij heeft zij maar een paar maanden les gegeven en toen kwam juffrouw Systilla. In de tweede klas gaf zij ook les. In die periode, waarin de "tafels" geleerd werden, waren er verschillende kinderen, waaronder ikzelf en Lieske Garthof, die een beugel droegen en daarmee al slissend de tafels moesten opdreunen. In de derde klas kwam juffrouw Middeldorp,zeker niet mijn favoriete leerkracht, die nogal eens zat te roken in de klas. Tja, en als je dan vooraan zat, zoals ik, dan kreeg je alle sigarettenrook in je gezicht geblazen. In de vierde klas kwam meester Broekhoven, die zo goed muziekles kon geven. Hij vertrok halverwege de vijfde klas naar Amerika, geloof ik, en toen kregen we korte tijd meester Derks. Vervolgens in de zesde klas kwam meester Panke, die geschiedenis op een heel levendige wijze bracht. De vriendinnen uit die tijd die ik mij kan herinneren zijn Silvia Gooij, Karin van Lübeck, Ingrid Bouman (verhuisd in de derde klas), Loes Rinkes. In de vijfde klas was volgens mij ene Juan Lijsner verliefd op mij. Het zou leuk zijn wanneer er nog mensen uit die tijd iets van zich willen laten horen!

2004, Ingrid de Bruine

De school was verdeeld in een ...

De school was verdeeld in een begin- midden en eindschool. Wat ik mij goed weet te herinneren is de conciërge, de heer Steur, die op zijn vouwfiets door de school reed. In 1970 of 1971 was er een behoorlijke brand geweest in de middenschool. Verder weet ik mij nog goed te herinneren hoe leuk de reis naar Rusland (Moskou en Leningrad), was in het vijfde jaar van het atheneum. Er waren enkele leraren die tijdens de nachttreinreis van Leningrad naar Moskou er een behoorlijk zooitje van hebben lopen maken. Vooral de filosofieleraar, de heer Cornegoor, wist de Russen wel gek te laten kijken met zijn ochtendgymnastiek op het perron in Moskou. Overigens had de trein na onze reis nog maar weinig "bordjes" over met opschriften zoals "Niet uit het raam leunen" e.d.

2004, Ingrid de Bruine

In het eerste jaar kan ik mij ...

In het eerste jaar kan ik mij herinneren dat er een feest was ter ere van het zoveel jarig bestaan van de Boumanacademie. Met verschillende mensen van het derde jaar zet ik toen in een koor. Ik zat in de klas met Yolanda, Raymonde, Rina Bechger, Sylvana Goedkoop, Rene Udo.

2004, Ingrid de Bruine
?