Inge Kumendong

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Inge Kumendong en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Inge Kumendong heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Voor de overdracht van Nederland aan Indonesië, waren er vier klassen waarin elke klas één leerling overbleef (omdat de Europese leerlingen al waren vertrokken naar Nederland).

  Voor de overdracht van Nederland aan Indonesië, waren er vier klassen waarin elke klas één leerling overbleef (omdat de Europese leerlingen al waren vertrokken naar Nederland). Met algebra en rekenen was het niet erg, maar met Taal, vooral lezen, dan moesten we lezen tot de bel ging. Omdat ik er een droge keel van kreeg, zat ik dan stilletjes te hopen dat de leraar zelf verder zou lezen tot het einde van de les. Dankzij gedisciplineerde leraren werd er gelukkig nog lesgegeven ondanks dat er nog zo weinig leerlingen waren. Verder herinner ik mij nog Lettie van der Horst (ik zat naast haar in de klas); Paula van Heerde met haar zwarte lange haren in een vlecht naar voren; Roos Assink; Robbie Ploegers die achter mij zat; Edith Simon (ze was blijven zitten in de 1ste klas); Willy Isaac; Patricia "Petteke" de Bruin als ik me niet vergis; Wim van Zanten; Inge Kouwenhoven; Hedy de Winter; Peggy Schuler (in de 1ste klas); Sylvie Saffrie; Hedy Monteiro, Hedy en Sonja vdr Sloot.Zo zijn er waarschijnlijk nog vele anderen waarvan ik de naam niet meer weet. Ik zou graag met één nogmaals contact willen hebben.Momenteel ben ik op vakantie bij mijn zus in Holland, maar ik ben nog steeds woonachtig in Biak. Mocht één van jullie een keertje op vakantie naar Biak zou gaan, graag even naar mijn zus in Holland een berichtje sturen zodat zij mij kan informeren dat één van jullie van plan is naar Biak te komen. Ik zou het dan heel leuk vinden om mijn vroegere klasgenoten te ontmoeten. Ik kan nog een paar namen van de leraren herinneren,zoals: meneer Vdr Horst (directeur), meneer Lodewijk, meneer Plat,mevr.Smit (?), meneer G. Nederlof (onze klasse-leraar).

  2004, Inge Kumendong

  Ik ging altijd met de GAD-bus naar school.

  Ik ging altijd met de GAD-bus naar school. Elke dag zat ik naast Hedy van Suchtelen. Tot mijn grote verdriet is zij aan een motor-ongeluk overleden in Manokwari. Helaas kon ik alleen haar graf nog bezoeken. Ze zal altijd in mijn gedachten blijven.

  2004, Inge Kumendong
  ?