Ontdek PLUS

ineke karemaker

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van ineke karemaker en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    ineke karemaker heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    onze eindexamenklas (gym-a) was heel klein: 6 leerlingen.

    onze eindexamenklas (gym-a) was heel klein: 6 leerlingen. Door stom toeval (een bewaard geleven lijstje) weet ik nog wie erin zaten: Ido Beeker, Marijke de Goede, Rogier Proper, Piet Rijnberg, John Schouten en ik. In 6-beta zaten volgens dat lijstje Rob de Brie, Jan Engelenberg, Tineke Hogting Warmelts, Theo Hose, Tonny Ruijgrok, Elbert Rijnberg, Piet Teerling en Onne Wijnands. Leraar Grieks: van Daal, Latijn: van Omme, Frans: Lucieer, muziek: Sopar. Bevlogen leraar geschiedenis: Rijnberg. Dezen hadden, op Van Omme na, allemaal hun eigen kinderen op school, evenals Lenstra, een leraar nederlands uit de lagere klassen. En natuurlijk De Haan voor nederlands, de ideale leraar. Was er behalve "madam" ook niet een leraar Engels die native speaker was en na 20 jaar nog steeds beroerd nederlands sprak? Goed aan de school vond ik de mate waarin aan cultuur werd gedaan, slecht vond ik de stijve sfeer: typisch jaren vijftig, maar er waren ook in die tijd betere voorbeelden. Voor mij ging de wereld pas open toen ik ging studeren, maar het Lorentz heeft wel een stevige intellectuele basis gelegd.

    Lorentz Lyceum, 1957

    ik kwam in de vierde op school, waar mijn groningse accent hilariteit opriep.

    ik kwam in de vierde op school, waar mijn groningse accent hilariteit opriep. Opvallend was de zelfstandigheid waarmee de leerlingen die naar hbs of gymnasium gingen het laatste jaar mochten (of moesten) werken: we kregen weektaken en voor de rest hield meneer Godschalk zich alleen met de rest van de klas bezig. Ik geloof dat we met zijn vijven waren, waarvan ik me Marja vd Velden en Marianne Hemmes nog herinner. Het lijkt nu heel modern, maar het was natuurlijk een noodgreep omdat de klassen toen onvoorstelbaar groot waren: meer dan 50 kinderen per klas, in de lagere klassen 2 kinderen per bank. Op de kleuterschool ging je of 's ochtends, of 's middags naar school en op de lagere school waren er april- en septemberscholen. Dat werd dacht ik pas in 1954 opgeheven. Zo ging men toen om met de babyboom!

    Mr.J.H. Thielschool, 1955

    Marga Wolthuis, waar ben je? We waren klasgenoten en speelden vaak bij elkaar, meestal bij jou thuis.

    Marga Wolthuis, waar ben je? We waren klasgenoten en speelden vaak bij elkaar, meestal bij jou thuis. Tot ik naar Haarlem verhuisde. Je vader zat meen ik in het onderwijs en gaf mij vaak mooie geschiedenisboeken. Van alle anderen op de foto herken ik niemand.

    van Starkenborghschool, 1951