Ineke Emans

Kent 2 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ineke Emans en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ineke Emans heeft 25 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Deze school heb ik niet als heel prettig ervaren.

  Deze school heb ik niet als heel prettig ervaren. De eerste klas waar ik in zat was heel gezellig en ook onder elkaar een erg leuke klas. We hadden een gymnastiek-lerares waarvan ik tot de dag van vandaag nog niet weet hoe zij werkelijk heette. Ik kende alleen haar bijnaam en dat was "SNOR" Zij droeg altijd sokjes of kousen tot haar knie. Ik heb over haar nog wel eens in een gekke bui een lied gemaakt die wij op het schoolplein met de klas oefende, de tektst kan ik mij nog letterlijk herinneren. 1 meisje had in het kooklokaal het briefje met de tekst laten slingeren en werd prompt door een leerling uit de volgend klas aan de leerkracht gegeven. Nou dat heb ik geweten. Tijdens de muziekles van Pierre van Houwen kwam Sur ???? vragen wie deze tekst had gemaakt en geschreven. Nou ik ben toen met ene Trees die geholpen had met briefjes schrijven meegegaan en moest toen naar huis om het onze ouders vertellen. Zij deden of ik iets heel verschrikkelijks had geschreven maar m.i. was het gewoon een leuk liedje waar de gymlerares der snor en kousjes werden bezongen. Ook herinner ik mij de roodharige kapelaan nog uit die tijd die godsdienstles gaf en ons meiden van 12 a 13 jaar sexuele voorlichting zou moeten geven. Nou deze man bloosde bij het minste geringste al dus in mijn ogen totaal ongeschikt voor deze taak. Wel grote hilariteit in de klas toen één van de meiden uit de klas vroeg, of zij alle knoopjes van zijn jas (pij?) mocht tellen wat zij dan ook ter plekke deed van boven bij zijn hals beginnend tot onder aan de grond. Helaas weet ik heel slecht de namen nog van alle personen van toen. Verder heb ik deze school nooit afgemaakt daar de 2e klas zo'n nare sfeer had en de overgang van saamhorigheid in de 1e klas niet te vergelijken was dat ik van mijn ouders toestemming kreeg van school te gaan en het voor gezien hield daar ik ook heel graag wilde gaan werken in een winkel wat ik ook een aantal jaren heb gedaan.

  R.K. Huishoudschool St. Agnes, 1957

  Mookhoek aan de overkant van de school waar je van je zakcentjes wat lekkers probeerde uit te zoeken of bij van Uden onder de glasplaat iets kon uitzoeken voor 1 cent allerlei lekkere snoep zoals trekdrop, duimdrop enz.

  Mookhoek aan de overkant van de school waar je van je zakcentjes wat lekkers probeerde uit te zoeken of bij van Uden onder de glasplaat iets kon uitzoeken voor 1 cent allerlei lekkere snoep zoals trekdrop, duimdrop enz. en dan stiekem in de klas op je duim-drop sabbelen. Meester Steen(puist)weg die altijd zo gemeen met de knokken van zijn vingers heel hard op je hoofd tikte als je niet recht of snel genoeg in de rij liep. Die man heb ik nooit gemogen. Meester Winkes daarentegen vond ik altijd een heel lieve man. Meester Querain rookte altijd zo'n caramelpijp die ik in mijn verdere leven vaak in mijn herinnering heb gehouden door al die mensen die ook zo'n caramelpijp rookte. Wat op mij als kind heel veel indruk heeft gemaakt is het plotseling overlijden van de toemalige (boven)meester Oomes. Deze man liet een gezin met kleine kinderen achter en was nog heel jong zover ik weet. Hij woonde op de Buitenwatersloot weet ik nog wel. Gek dat je dat soort dingen nooit meer vergeet. Jammer dat ik zo weinig namen meer weet, zie en herken vanuit mijn klas van toen. Ik droeg vanaf mijn 9e jaar een brilletje wat ik vreselijk vond en deze is nog eens gesneuveld tijdens het hordelopen op de jaarlijkse sportdag. 3 x heb ik zes weken moeten missen van de school daar ik naar de kolonie moest wat in die tijd heel gewoon was, 2 maal naar Boxtel en 1 maal naar Bakkum en vele kinderen met mij mee gingen waaronder Miep van Dijk die een klas hoger zat dan ik maar tegenover mij woonde in de Graswinckelstraat en wij veel met elkaar speelde in die tijd. Graag zou ik wat meer van mijn toenmalig klasgenoten horen daar ik de namen niet echt goed meer weet. Ik lees wel veel bekende namen vanuit mijn kinderjaren die ook in het Westerkwartier woonde. Ook heb ik nog leuke herinneringen staan in mijn poëziealbum waaronder een zelfgeschreven rijm van Juffrouw Schreuder die zij speciaal voor mij zelf gemaakt had, ik vond haar altijd heel lief.

  Heilig Hart School, 1950

  ?